5.6 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Teljes titokban küldené el legalább ötszáz dolgozóját a Tesco?

– A Tescóban jelen pillanatban az a helyzet, de ez jellemző a régmúltra is, nemcsak erre a pillanatnyi kommunikációra, hogy a sajtó általában előbb tud meg valamit, mint maguk a dolgozók. Mindig csak hitegetnek minket. Most megcsinálta a Tesco, hogy egy szervezeti átalakítást hajtott végre – nyilatkozta portálunknak egy neve elhallgatását kérő Tesco-dolgozó.

Elmondta, hogy ezek a szervezeti átalakítások már januárban megkezdődtek, majd a járvány alatt és után tovább folytatódtak, de ez akkor még nem érintette valamennyi áruházukat, ám most úgy döntöttek, ezt egységesen kiterjesztik mindre. Hogy ez pontosan mit jelent, arról is beszélt alanyunk.

– Ez azt jelenti, hogy megszűnik számos vezetői pozíció. Helyette az áruházvezetők mellett áruházvezető helyettesek fognak dolgozni. És természetesen nem annyi vezető marad meg, mint amennyien jelenleg vannak, így lesznek emberek, akik el lesznek küldve – fogalmazott.

Majd hozzátette, szerinte az a legbosszantóbb, hogy a Tesco következetesen tagadja, hogy csoportos létszámleépítést visznek végbe, pedig mindenki tudja és látja, erről van szó. Mint mondja, minden áruház kap egy “utasítási csomagot”, hogy adott áruházból hány embert kell elküldeni, viszont több áruházvezető ezt nem adja tovább a dolgozóknak, így ők nem értesülnek erről időben.

– Ahol őszintébbek és nyíltabbak, ott tudják már, hogy el kell küldeniük négy-öt embert. A teljes szervezeti átalakítás október 1-től lép életbe, már a héten elkezdik a személyes elbeszélgetéseket, mindenki meg fogja kapni postán is, hogy megszűnt a munkaköre

– mutatott rá.

Kérdésünkre elmondta, hogy óvatosabb becslések szerint ez akár ötszáz embert is jelenthet országosan, és nem csak vezetőkről van szó, hanem beosztottakról is.

– Olyan kevesen dolgozunk már így is egy áruházban, hogy az működésképtelen. Kevés az ember. Korábban cáfolták a szervezeti átalakítást is, de aztán mégis megkaptuk a tájékoztatást. Tudni kell, hogy a Tesco tagadja azt is, hogy el akarják adni. A háttérmunkák pedig erre utalnak. Mindig azt mondták, hogy Közép-Európa egy egységként kezelendő, azaz Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia és Magyarország. Pár héttel ezelőtt mi történt? Eladták Lengyelországban a Tescot, de azt nem tudtuk kideríteni, hogy kinek adták el. Szerintünk ez történhet Magyarországon is. A Tescora mindig is jellemző volt, hogy nem fair játékos a dolgozókkal szemben

– zárta gondolatait a Tesco-alkalmazott.

(fotó: illusztráció – MTI/KRIZSÁN CSABA)

További híreink

Egymásra licitálnak az elemzők a Mi Hazánkkal kapcsolatban

Magyar Jelen

Több ezres tüntetés kezdődött a Covid-korlátozások ellen Kínában

Magyar Jelen

Megújítani mindent Krisztusban – Szász Péterrel beszélgettünk

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben