1.1 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Terrortámadás Nizzában: egy nőt lefejeztek

Muszlim terrortámadás volt Nizzában szerda reggel – írja a Le Figaro. Rendőrségi források szerint legalább három halottja van az eseményeknek, egy nőt állítólag lefejeztek.

Egy ismeretlen hatolt be a Notre-Dame-bazilikába, ahol mészárlást rendezett. Egy 70 éves idős hölgyet a bazilikában gyilkoltak meg, többen megsérültek. A BFM TV-ben elhangzott:

a terrorista folyamatosan azt üvöltötte, hogy Allah Akbar.

A város polgármestere, Christian Estrosi terrortámadásról beszél. Ezt mondja Eric Ciotti, a régió vezetője is. A Figaro értesülései szerint a helyszínen megjelentek a tűzszerészek is, akik irányított robbantást fognak végrehajtani a helyszínen.

Gérald Darmanin francia belügyminiszter a Twitter közösségi portálon bejelentette: válságstábot hívott össze a helyzet megvitatására.

A rendőrség, noha elfogta a támadót, továbbra is nagy erőkkel jelen van a helyszínen, és arra kérte a helyi lakosokat, kerüljék a környéket. A Nice-Matin ott lakó és dolgozó embereket szólaltatott meg, akik valamennyien állították, lövéseket is hallottak. Valószínűleg a kommandósok lövéseit, ugyanis rálőttek a terroristára.

A francia hírügynökség közleménye szerint eddig legalább három ember vesztette életét a támadásban. Meg nem erősített források szerint egy nőt lefejeztek, egy másiknak elvágták a torkát.

A Le Figaro rendőrségi információk hivatkozva azt írja, és megerősítette a BFM hírtelevízió is:

egy asszonyt lefejezett a terrorista a templomban, egy férfinek elvágta a torkát, egy nő kimenekült a templomból, és a terrorista az utcán halálra késelte.

A nizzai polgármester nem finomkodott:

Ismét a muszlim-fasizmus áldozatai vagyunk

– írta Twitteren.

Macron elnök bejelentette, hogy hamarosan Nizzába érkezik. Feltehetőleg a szokásos főhajtásra és mécsesgyújtásra.

Fotó: Valery Hache / AFP

További híreink

Dúró Dóra a HírTV-ben: az EBESZ közgyűlésén éppen egy magyar politikusé volt a legmagyarellenesebb hozzászólás

Faragó Dániel

Nyugat-Európában ma már teljesen általánosak a brüsszelihez hasonló zavargások

Horváth Tamás

Hollandia is “megünnepelte” a marokkói csapat győzelmét (videó)

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben