28.1 C
Budapest
2022. augusztus 13., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemelt

Tisztújítás a Jobbikban – ártatlanságát bizonygatja a kocsordi Casanova

“Földi István nyilaitól ments meg Uram minket” – kérhetnék a Jobbik még megmaradt tagjai, szimpatizánsai, szavazói, politikusai egyaránt a közelgő elnökválasztás előtt. 

Az erőszakolási botránnyal hírbe hozott Földi István Jakab Péter szoros szövetségesének számít, a pártelnöki ambíciók aligha magától jutottak eszébe miután Jakab lemondásra kényszerült a pártban kiújuló belső konfliktusok miatt.

Több elemző és több jobbikos politikus is azt vizionálja, hogy nem nagyon tud olyan eredmény születni, amely ne keltene újabb feszültségeket, hatalmi harcokat. Földi István győzelme esetén a problémát a puffermandátumok jelentenék, vagyis inkább az, hogy Földi nem képviselő, ugyanis a többi párttársához hasonlóan ő is kikapott választókerületében. Földi egy esetleges pártelnökség következtében országgyűlési képviselő szeretne lenni Végh Noémi, vagy Szabó Hajnalka helyén, amit az erőszakos bűncselekménnyel gyanúsított politikus esetében nem biztos, hogy jó szemmel néznének a fent említett hölgyek.

Ehhez jön hozzá még az, hogy Földi elnöksége esetén Jakab, mint legfőbb szövetségese megtarthatná a frakcióvezetői pozíciót, ha csak Földin múlna, de ezzel szemben a jelenlegi elnökségben (ezt nem választják újra) azok lehetnek többségben, akik ettől is megfosztanák a bukott pártelnököt.

Földi István a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található Kocsord szülöttje, néhány évvel ezelőtt még a település polgármestere volt. A festő szépségű települést mi is meglátogattuk. Annak szerettünk volna utánajárni, hogy a helyiek körében milyen a megítélése Földi Istvánnak, a Jobbik lehetséges következő elnökének.

Útbaigazítást a kocsmából kértünk. A két helyi erő eleinte tartott attól, hogy maga Földi István küldött ide minket. Végül megtudtuk, hogy Földi még gyakran látogatja a mindennapjaikat itt töltő szüleit.

Rövid tanakodás után fel is kerestük az utcát, ahol több házat is épp felújítottak. A munkások – noha mind ismerték Földit – sok jót nem mondtak róla. A szülői házhoz érve sem találtuk Földit, de édesapját igen. Ő vendégszerető ember hírében áll, a falusiak szerint Földi István szülei “nagyon rendes emberek.” Jakab Péter minapi érkezésének legalábbis örült.

A fényképhez Jakab annyit írt, hogy a család mindvégig mellette állt a nehéz időkben akkor is, amikor párttársai épp a lemondatásán fáradoztak. Egyébként maga Földi István is családos ember felesége és egy kisfia van. Erről is szerettünk volna megkérdezni vagy őt, vagy édesapját, de idősebb Földi úr sem a véleményét, sem fiának hollétét nem akarta megosztani velünk.

Egy arcát nem vállaló járókelő nagyképűnek és beképzeltnek nevezte, azt viszont éppen a családja miatt nem hiszi el Földiről, hogy a disznóvágáson történteket meg tudta tenni.

Egy idős hölgy szerint elképesztő, hogy ilyen eset miatt került be a település neve az országos hírekbe, ez nem tesz jó a falu hírnevének – mondta.

A helyiekről általánosságban elmondható, hogy elítélik Földi viselkedését, ugyanakkor ritkán látják a faluban, így túlzottan nem félnek attól, hogy a női hozzátartozóikat hasonló eset érné.

Ballagó fiatalok a helyi kisbolt előtt.

A református lelkipásztor elárulta, hogy Földiék nem templomjáró emberek, a helyi gyülekezettel nincs kapcsolatuk, de többek között az ilyen esetek miatt nem akarnak belefolyni a politikába.

A vallási vezető úgy véli, hogy neki épp a megbékélést kell hirdetnie, ezért a konkrét esetről bár hallott, de véleményét megtartva magának inkább arra helyezi hangsúlyt, hogy a földi életben elkövetett bűnökért mindenkinek magának kell vállalnia a felelősséget az ítélettel és a megbocsájtással együtt.

Ez utóbbi legjobb tudomásunk szerint nem történt, nem is történhet meg, mert Földi István a mai napig nem kért bocsánatot. Sőt. Legutóbbi bejegyzésében már elkenni próbálta a felelősséget és kvázi felmentette saját magát.

Földi posztjában azzal érvel, hogy ez csak egy karaktergyilkossági kísérlet ellene és az erőszak nem is történt meg. Bizonyítékként egy zavaros hátterű hangfelvételt lobogtat, amin Gyüre Csaba kimondja, hogy nem történt semmi komoly (Szilágyi elmondása szerint épp Gyüre akadályozta meg a nagyobb bajt).

Földi István bejegyzése:

Az igazság mindig kiderül. Az elmúlt hetekben minden idők egyik leggusztustalanabb karaktergyilkossága zajlott ellenem. A cél világos volt. Megtörni engem, tönkretenni a családomat, és a politikai pályámat is. Az igazság azonban tegnap mindenki számára kiderült. Napvilágot látott egy hangfelvétel, amelyen Dr. Gyüre Csaba, volt országgyűlési képviselő, a parlament volt jegyzője maga mondja el, hogy azon a bizonyos ököritófülpösi disznótoron nem történt semmilyen erőszak, ahogy ő fogalmazott, az egész csak fel lett fújva. Mindezt az a Gyüre Csaba mondja, akire Szilágyi György élettársa, Váradi Anita mindvégig úgy hivatkozott a sajtóban, mint az eset koronatanújára, aki megmentette őt az állítólagos erőszaktól. Mára kiderült. Nem volt mitől megmenteni, hisz még Gyüre Csaba szerint sem történt semmi. Azon kívül persze, hogy heteken át hamisan vádoltak, rágalmaztak a sajtóban olyannal, amit nem követtem el. Következménye természetesen lesz mindennek, hisz a szükséges jogi lépéseket a rágalmazókkal szemben elindítottam.
Ami azonban most ennél sokkal fontosabb számomra, az, hogy túl vagyok ezen a rémálmon. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki ezekben a nehéz időkben kiállt mellettem. Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani a családomnak, akiket iszonyatosan megviseltek az elmúlt hetek. Köszönettel tartozom a barátaimnak és a jobbikos bajtársaimnak is, köztük Jakab Péternek, hogy mindvégig kitartottak mellettem, mert tudták, hogy az igazság előbb vagy utóbb, de mindig győz a hazugság felett. Így történt most is. Győzött az igazság.

Őszintén remélem, hogy mindez nemcsak nekem fontos, de azoknak a sajtótermékeknek is, akik naponta írták le, vagy épp mondták be a hazugságot. Tiszteljék meg a nézőiket, olvasóikat azzal, hogy most közlik az igazságot is.

A Jobbik kongresszusára már csak szombatig kell várni, stábunk oda (sem) kapott meghívást, de kérdéseinket fel fogjuk tenni többek között a hangfelvételről és arról, hogy a szebb jövő érdekében a párt etikai bizottsága szemet huny-e a sötét múlt fölött.

(nyitókép:Földi István)

 

 

További híreink

Török belügyminiszter: Eddig csaknem 118 ezer migráns hagyta el az országot az EU irányába

Szabó Norbert

Huszonegy éves emberkereskedőt fogtak a rendőrök

Irányi Dániel

Kabaré – az USA “nácivadászt” küld Ukrajnába, hogy derítse fel a Sztálin szobrokat állító orosz hadsereg háborús bűneit

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben