36.3 C
Budapest
2021. június 23., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt

Sokan tüntettek Berlinben a járványügyi korlátozások ellen, rendőrségi oszlatás is volt

A német rendőrség feloszlatott szombaton Berlin központjában egy tüntetést, amelyen a koronavírus-járvány elleni óvintézkedések miatt tiltakoztak több tízezren (bár a képek alapján ennek akár sokszorosa is lehetett – a szerk.), de a résztvevők a többszöri felszólítás ellenére nem tartották meg az előírt távolságot és nem viseltek maszkot. Hasonló, de kisebb tüntetések voltak szombaton Párizsban, Londonban és máshol is.

Egy rendőrségi szóvivő szerint a berlini tüntetők néhány kisebb rendzavarást leszámítva – mint egy sittgyűjtő konténer felgyújtása, úttorlaszok emelése – békésen szétoszlottak. “Nem tartották be a szabályokat, sajnos, nem volt más lehetőségünk” – közölte a Twitteren a berlini rendőrség.

A tüntetők a Brandenburgi kapunál gyülekeztek, “Állítsátok le a koronavírussal kapcsolatos hazugságokat”, illetve “Merkel mondjon le” feliratú transzparensekkel. A 18 ezer fősre becsült tömeg ellen 3000 rendőrt vonultattak fel, mert a rendőrség erőszakos cselekményekre készült. A közösségi médiában ugyanis a járvány elleni intézkedéseket ellenző aktivisták arra szólítottak fel mindenkit, hogy fegyverkezzenek fel, és menjenek Berlinbe.

Az elmúlt hetekben azonban nőtt a napi új fertőzések száma az országban. Angela Merkel kancellár pénteken felszólította az állampolgárokat, hogy tartsák be a védőintézkedéseket. Németországban szombaton 242 201 fertőzöttet, 9 297 halálesetet és 214 742 gyógyultat tartottak számon a baltimore-i Johns Hopkins egyetem összesítése szerint.

(MTI – BBC – Fotó: Christian Mang / Reuters)

További híreink

A Pécsi Állatkertet segíti a Mi Hazánk

Gabay Dorka

A Mi Hazánk szerint 50 százalék béremelés volna igazságos a postásoknak

Kemény János

Kecskemét: emberölés bűntette miatt emeltek vádat

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben