22.7 C
Budapest
2022. augusztus 14., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldHírekKiemeltVideó

Toroczkai a Parlamentben: ez ad-hoc kormányzás és lelki hadviselés a magyarokkal szemben (videó)

Rendkívüli üléssel folytatódott ma a parlamenti munka, ahol a Mi Hazánk frakcióvezetője napirend előtt arról érdeklődött, hogy hány eleme lesz még a hetek óta apránként bejelentett megszorító csomagnak. 

A parlamenti munkának már be kellett volna fejeződnie egy hónappal ezelőtt, de a Fidesz javaslatának megfelelően hétről hétre rendkívüli üléseket hívnak össze, hogy mindent el tudjanak még fogadtatni az őszi ülésezési időszakot megelőzően.

Ehhez képest most egyetlen egy KDNP-s, vagy fideszes politikus sem volt bent az ülésteremben

– utalt rá a Mi Hazánk elnöke.

Toroczkai László kifejtette, hogy a kormány a mostani válsághelyzetben a nagy cégek mellé állt a dolgozó magyar emberek helyett, akik ellen lelki hadviselést alkalmaznak a mostani bejelentésekkel. Arra is emlékeztetett, hogy a Fidesz hazudott a kampányban, amikor a rezsicsökkentés megtartásával érvelt maga mellett.

A Mi Hazánk a katás vállalkozók helyett inkább a globális tech cégekre gyakorolt volna anyagi nyomást – tette hozzá.

Az időközben megérkező

Tállai András egyet értett abban, hogy a mostani döntések negatívan hatnak.

Toroczkai László azon javaslatát, hogy a megszorításokat legalább gondolja át a kormány mielőtt meghozza Tállai nem meg, hanem inkább félreértette, válaszában úgy kommunikált, mintha a Mi Hazánk barátja lenne a napokban bejelentett változásoknak. Innentől kezdve a válaszadás tartalma relatívvá válik, hiszen ebben a minőségben nincs lehetőség viszontválaszra.

A mezőkövesdi politikus fontosnak nevezte, hogy meddig lesz még háború és mikor lesz béke, mert ez határozza meg mindannyiunk jövőjét – mondta.

A képviselő szerint még az is fontos, hogy az EU felhagy-e a szankciós politikájával. Tállai a megszorításokat “kata változásoknak” és “rezsicsökkentés körüli intézkedéseknek” nevezte, majd hozzátette, hogy a legfontosabb a családok védelme és a nyugdíjasok védelme, akik emelést fognak kapni.

A vitanap itt követhető:

 

További híreink

Radikális és személyiségzavaros migráns késelt Rambouillet -ben

Gabay Dorka

Németország lakosságának több mint egynegyede migrációs hátterű

Irányi Dániel

Törökország 320 milliárd köbméter földgázt talált a Fekete-tenger alatt

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben