21.1 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Gazdaság Hírek Kiemelt

Toroczkai: ez nem a magyarok költségvetése, hanem a disznófejű nagyuraké

A Mi Hazánk nem tudja támogatni ezt a költségvetést, mert ez ismét egy olyan beadvány, amely a dolgozó magyar ember helyett a globális multikat támogatja – kezdte vezérszónoki felszólalását a Mi Hazánk elnöke.

Példaként az Audit említette, akik 2020-ban levitték a törzstőkéjüket egy átlagos magyar cég szintjére, majd kivitték a nyereséget. A Mercedes sem reagált másképp, ők is kivitték az extraprofitot Magyarországról, miközben a járvány alatt hazai kisvállalkozók százai mentek tönkre. Az extraprofit adóból ennek ellenére a nagy német autógyártók kimaradtak – a kaszinókkal együtt.

Toroczkai László kiemelte, hogy amíg a közbiztonság nem megoldott addig gazdasági fellendülésről, nemzetgazdasáról sem érdemes beszélni.

A kormány járvány alatti és utáni gazdasági intézkedéseit elhibázottnak nevezte rátérve, hogy a megkérdőjelezhető hatású oltások gyártására (a magyar oltóanyaggyárra) 18 milliárdot szántak, magára a járványkezelésre pedig csak 7,7-et.

A Mi Hazánk frakcióvezetője elfogadhatatlannak nevezte, hogy a koronavírus kellős közepén az egészségügyre költött pénz csökkent.

A kormány másik nagy adóssága az oktatás.

A romaügyi programokra kidobott pénznek sokkal jobb helye lett volna a tanárok zsebében,

illetve azoknál a szakembereknél akik arra vállakoznak, hogy felzárkóztatják a problémás diákokat. A jelenlegi pedagógusbér elfogadhatatlan, azonnali emelésre van szükség – fogalmazott a pártelnök, aki arra is rávilágított, hogy a Stpendium Hugaricum ösztöndíjprogram a migráció bújtatott finanszírozása, amit a határon túl élő magyar gyerekek anyanyelvű oktatására kellene fordítani.

Vérlázító, hogy a pályakezdő rendőröktől 160 ezer forintért várnánk el, hogy az életüket kockáztassák a mi biztonságunk érdekében. A határ védése nem a rendőrség feladata, a megnyugtató megoldás a határőrség visszaállítása lenne, amire a kormány szintén nem hajlandó külön költségvetési tételként gondolni – mondta.

“Ki nyeli le azt a különbözetet, ami a 18%-kal drágább élelmiszerek és az ennek ellenére csökkenő felvásárlási árak között tátong?”

– tette fel a költői kérdést Toroczkai. A magyar gazdák a multik kizsákmányolása miatt kárvallottjai lettek a válságnak, a kaszinók extra nyereséget könyveltek el, mégsem adóznak többet.

A Mi Hazánk ennek ellenére lát pozitív folyamatokat például a családtámogatásra és a családok védelmére fordított összeg tekintetében. Ugyanakkor a Fidesz kommunikációjának ellentmond, hogy egy nagycsaládos nő 20%-kal alacsonyabb nyugdíjra számíthat öreg korára, mint egy gyermeket nem vállaló.

A Mi Hazánk Virradat Programja szerint a magyar élelmiszeripart 3-4 milliárdból újjá lehetne építeni, ez egy komplex nemzetgazdasági terv, amely képes lenne talpraállítani (állami beavatkozással) a tönkretett vidéket.

Ez a kormány sodródik az árral és nincs terve az önálló magyar gazdasági és demográfiai élettér visszaszerzésére, ezért a Mi Hazánk nem tudja támogatni a költségvetést – zárta beszédét Toroczkai László.

További híreink

Félnek a rendőrök a seattle-i városrészt elfoglaló baloldaliaktól

Dunai Tibor

Gyúrunk?

Faragó Dániel

Szeptember 11-ről tűzoltó szemmel

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen