22.2 C
Budapest
2022. július 4., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Toroczkai százmilliós elégtételt követel a Facebooktól

Erkölcsi, morális és politikai elégtételt szeretne venni Toroczkai László a Facebookon, ezért a Mi Hazánk elnöke személyiségi jogi pert indított, és százmillió forintos kártérítést követel Mark Zuckerberg cégétől. Közölte, ha a bíróság a javára dönt, és a perelt összeget megítélik számára, azt olyan saját, magyar közösségi oldal létrehozására fogja adni, ahol ez a fajta szélsőséges, balliberális cenzúra nem tud eljutni.

Százmillió forintos kártérítésért perli a Facebookot Toroczkai László, aki személyiségi jogi pert indított a közösségi oldal ellen. A Mi Hazánk elnöke mindemellett azt követeli, hogy állítsák vissza a tavalyi európai parlamenti választások hajrájában törölt, 207 ezer követővel rendelkező oldalát.

A személyiségi jogi pert elsősorban azért indítottuk a Szegedi Törvényszéken, mert ha valaki szeretne megosztani bármit velem kapcsolatban, legyen az fénykép rólam, vagy akár a vezetéknevem, akkor a legtöbb esetben olyan automatikus üzenetet kap a Facebooktól, amelyben közlik, veszélyes személynek nyilvánítottak Zuckerbergék. A veszélyes személy leírásában pedig terrortevékenység, tömeggyilkosság, sorozatgyilkosság, emberkereskedelem szerepel – mondta Toroczkai László, aki hangsúlyozta, háromszorosan megválasztott polgármesterként, parlamenti, megyei és települési önkormányzati képviselettel bíró párt elnökeként különösen sérti ez a személyiségi, valamint a jó hírnévhez fűződő jogait.

A pártelnök közölte azt is, felvették a kapcsolatot a Casa Poundot képviselő olasz ügyvédi irodával, amely hasonló ügyben pert nyert a Facebook ellen, és az olasz bíróság kimondta, hogy a közösségi oldal köteles visszaállítani azoknak a politikusoknak az oldalát, amelyeket korábban töröltek, továbbá kártérítésre is kötelezték Mark Zuckerberg cégét. – Az olasz iroda megküldte számunkra az ítéletet, és az indoklást, melyet szintén felhasználunk majd ebben a perben – tette hozzá.

Toroczkai jelezte, az ugyancsak a Facebook által tulajdonolt Instagram oldalát is törölték. – Ez azért érdekes, mert idén februárban az Instagram küldött egy levelet, melyben közölték, tévedésből törölték korábban az oldalamat, három nappal később pedig kaptunk egy levelet egy magát jobbikosnak nevező személytől, aki büszkén mutatta azt a képernyőmentést, ami az Instagram üzemeltetőivel folytatott levelezéséről szólt, és amely szerint politikai diszkriminációt tartalmazva tudta töröltetni az oldalamat. Ez is bizonyíték arra, hogy a Facebook politikai alapon a nemzeti, keresztény ideológiát képviselő pártokat, politikusokat cenzúrázta tavaly májusban – fogalmazott Toroczkai László.

A Mi Hazánk elnöke szerint egyébként nemzetbiztonsági kockázatot is felvet az, hogy ma Magyarországon a rendőrségtől kezdve a honvédségen keresztül a kormánytagokig szinte mindenki a Facebookon keresztül kommunikál a közvéleménnyel, a közösségi oldal pedig visszaél azokkal az adatokkal, amelyek privát beszélgetések kapcsán a birtokába kerülnek.

Hangsúlyozta, amennyiben a bíróság a javára dönt, és a százmillió forintot megítélik számára, az összeget olyan saját, magyar közösségi oldal létrehozására fogja adni, ahol ez a fajta szélsőséges, balliberális cenzúra nem tud eljutni. – Ennek érdekében Toroczkai.info néven már elérhető pár napja az a közösségi portál, amely a korábbi Facebook oldalamat jeleníti meg, és szeretnénk, ha ez az oldal a Facebookhoz hasonló közösségi oldallá nőné ki magát – mondta.

Hozzátette, ez azt is jelenti, hogy ha a bírósági ítélet folytán Zuckerberg cége vissza is állítja az oldalát, akkor nem feltétlenül fogja azt működtetni. – Ez elsősorban olyan erkölcsi, morális és politikai elégtétel, ami Magyarországon egyelőre precedens értékű. Elsődleges cél, hogy igazságot tegyünk, rendet tegyünk, és bemutassuk azt a cenzúrát, amit ez a nemzetközi pénzhatalom művel világszerte – hangsúlyozta Toroczkai.

További híreink

Folytatódik az esős időjárás

Szabó Norbert

Áder- “2022. április 3-ára tűzöm ki” -választási kisokos külhoniaknak, külföldön lévőknek és átjelentkezőknek

Faragó Dániel

Kétmilliárdos hitelt venne fel a DK fővárosa a következő ciklusok terhére

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen