20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
Külföld

Török hajók szállítják a migránsokat Leszbosz szigetére (videóval)

A görög partiőrség tetten érte azokat a török hajókat, melyek Leszbosz szigetére szállítják az illegális bevándorlókat. Az esetről videófelvételt is készítettek.

A görög partiőrség beszámolói szerint többször megpróbálták felvenni a kapcsolatot mind a török hatóságokkal, mind a migránsokat szállító, török felségjelzésű hajókkal, ám válasz egyszer sem érkezett, ezért körbevették és megállították a szállítóhajókat, ahol rátaláltak a becsempészni kívánt migránsokra.

Hála a görögök éberségének, egyetlen török hajó sem érte el a sziget partjait. A partiőrség valamennyit elfogta, majd visszafordította Törökország felé.

Az esetről a török lapok is beszámoltak, ám ők meglehetősen eltérően értékelték azt. A “The Daily Shabah” egyenesen azt állította, hogy a török partiőrség “menekülteket mentett ki az Aegean régióból, miután a görög hatóságok visszalökték őket a tengerbe”.

Itt zárójelesen megjegyezhetünk egy apró statisztikai adatot: Törökország a világ 180 országa közül a 157. helyen áll a “Szabad sajtó” ranglistáján. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy a kormány erős nyomást gyakorol a médiára, és ha egy újságíró Erdogannak nem tetsző írást tesz közzé, könnyen börtönben találhatja magát.

Közben a görög kormány is aggodalmának adott hangot, ugyanis a műholdfelvételek és a hírszerzési jelentések arra engednek következtetni, Törökország ismét megindította migránsait Európa felé.

(hcg.gr nyomán)

További híreink

Újabb indiai államban tiltották be a kutyahús értékesítését

Irányi Dániel

Mecsetté alakítanák a córdobai katedrálist is a muszlimok

Kiss Albert

Joe Bidenen a lépcső után a kerékpár is kifogott (videó)

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben