28.1 C
Budapest
2022. augusztus 13., szombat
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Tovább folytatódnak a leépítések a Netflixnél

A cég vezetősége továbbra sem hajlandó felhagyni a szélsőliberális propaganda terjesztésével, így a folyamatosan csökkenő bevételeket újabb leépítési hullámmal igyekeznek ellensúlyozni. Májusban 150 embert, most 300-at tesznek az utcára. Könnycseppet azonban egyikük sem érdemel, hiszen mind a „woke” vírus lelkes terjesztői. Kirúgásuk gyakorlatilag a saját munkájuk egyenes következménye.

A leépítésék azután kezdődtek, hogy áprilisban bejelentették egy felmérés eredményét, miszerint tíz éve nem vesztettek annyi előfizetőt, mint most.

Ezen felül áremeléseket helyeztek kilátásba azon országokban, ahol a legtöbb előfizetőt veszítették, pl az USA-ban és az Egyesült Királyságban. Aki továbbra is szeretné támogatni a cég által terjesztett szélsőliberális propagandát, annak mélyebbre kell nyúlnia a zsebébe – derül ki a BBC beszámolójából.

Ez azonban a Netflix számításai szerint önmagában nem elég.

Július végéig további 2 millió elvesztett előfizetővel számolnak,

ezért a reklámok bevezetését tervezik, valamint a felhasználói fiókok megosztásának lehetőségét is drasztikusan átalakítanák.

Külön mókás, hogy a hivatalos magyarázat szerint nem a tartalom minőségi romlása miatt bukják el az előfizetőket, hanem az „egyre élesedő verseny” és a „riválisok megjelenése” miatt, mint a Disney¤ vagy az Amazon Prime Video.

Sőt, még azzal is előálltak, hogy valójában az emberek azért mondják le a streaming szolgáltatásokat, mert pénzt szeretnének megtakarítani. Hozzá is tették, hogy éppen az ő érdekükben tervezik reklámokkal elárasztani a szolgáltatásukat, hiszen így „jóval olcsóbb lesz” az előfizetés.

Hé, én olcsóbban akarok hozzájutni a Netflixhez, szóval reklámokat fogok nézni

– ismertette az általa elképzelt átlag felhasználó hozzáállását Ted Sarandos, a cég “társ-vezérigazgatója”.

Kiemelt képünkön a Netflix sorozata, a “brit” arisztokrata családról, a Bridgertonokról

További híreink

Covid elleni oltáshoz kötné a választásokon való indulást az olasz baloldal

Irányi Dániel

2021 március: A Párbeszéd felkérdezte cigányügyben a Jobbikot

Faragó Dániel

Zacher szerint az új variánsok még az új oltásokat is ki tudják cselezni

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben