24.3 C
Budapest
2022. augusztus 8., hétfő
Magyar Jelen
GazdaságKiemelt

Továbbra is inkább a német “gazdasági kapcsolatokra” számít a kormány

A stabil német magyar gazdasági kapcsolatok elengedhetetlenek a magyar ipar fejlődéséhez – hangsúlyozta Palkovics László technológiai és ipari miniszter Stuttgartban – adta hírül az Atv.

A német tartományok közül a Stuttgarti székhelyű Baden-Württemberg, a kereskedelmi forgalmat tekintve a második legfontosabb partner és a harmadik legnagyobb befektető Magyarországon

– mondta a magyar‒baden-württembergi gazdasági vegyes bizottság társelnöki posztját is betöltő Palkovics László technológiai és ipari miniszter, aki a német ipari vezetők meghívására elsőként mondott búcsúbeszédet, a nemrég elhunyt Horváth Péter közgazdászprofesszor emlékére rendezett vacsorán Stuttgartban.

Az eseményen számos német nagyvállalat vezetője, a Horváth AG mellett többek közt a Robert Bosch GmbH, a Henkel AG, és a Kärcher vezetői, Stuttgart polgármestere, valamint több vezető német egyetem képviselői is részt vettek.

Az ipari miniszter hazánk összeszerelőüzemmé züllesztését csak úgy jellemezte, mint

az erős kétoldalú gazdasági kapcsolatok, azon belül a gépjárműipar és a kutatás-fejlesztési együttműködési lehetőségek kiaknázása,

melyek kiemelten fontosak a magyar gazdaság fejlődésének szempontjából. (Főleg azt követően, hogy 450 ezer katás egyénivállalkozót lehetetlenítenek el, és küldenek vissza a munkaerőpiacra – a szerk.)

Az autóiparral kapcsolatban felidézte, hogy az Európai Unió Környezetvédelmi Tanácsának döntése alapján a szintetikus üzemanyagoknak köszönhetően 2035-től nem szükségszerű kivezetni a belsőégésű motorokat. Mindez nagy eredmény, hiszen ennek köszönhetően sikerül megvédeni a belsőégésű motorokat, amelyre a magyar és a német autóipar épül. Az autóipar éves kibocsátása megfelel a GDP 25 százalékának – tette hozzá.

Fotó: MTI

További híreink

Pedofilvadászaton volt Toroczkai

Szabó Norbert

Amerikában megkezdődhet a 12 évesek oltása, az EU hamarosan követi a példát

Irányi Dániel

Több pedofilt és erőszaktevőt is köröz a rendőrség

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben