2022. szeptember 27., kedd
Magyar Jelen
Hírek

Túlórákkal hajszolnák balesetveszélyes helyzetekbe a BKV járművezetőit

– Lassan már minden hétre jut egy, a közlekedésben dolgozókat érintő problémakör, hiszen beszéltünk az elmúlt időszakban a MÁV és a Volánbusz helyzetéről, sajnos most a BKV-ról szivárognak hozzánk a rossz hírek – kezdte sajtótájékoztatóját Lantos János, a Mi Hazánk munkaügyi kabinetjének elnöke. 

– Nehéz minősíteni azt a hozzáállást, amelyet a BKV vezetőségétől tapasztalunk, amikor is az általános emberhiányt és a mostoha körülményeket nem béremeléssel és a körülmények javításával kívánják orvosolni, hanem túlórák erőltetésével. Főleg nem akkor, ha figyelembe vesszük, hogy egy járművezető esetében mivel jár, ha fáradtan, kialvatlanul túlórára kényszerítik! Egyértelmű, hogy ez rendkívül balesetveszélyes, veszélyezteti a BKV-dolgozó, az utasok és a közlekedésben részt vevők testi épségét is – fejtette ki.

Ezeket az információkat az Egységes Közlekedési Szakszervezettől tudják, akik szerint az ajánlat nemcsak méltatlan, de veszélyes is. Naszályi Gábor elnök elismeri, hogy a BKV végtelenül nehéz helyzetben van, az új dolgozók méltó megfizetésére és a régiek megfelelő anyagi elismerésére sincs pénz, de a fővárosi járművezetők már most is kockázatosan sokat túlóráznak, ilyen körülmények között pedig felelőtlenség, és balesetveszélyes is lehet még több munkára csábítani őket.

– Szerintük és a Mi Hazánk Mozgalom szerint is a BKV vezetésének az lenne a dolga, hogy kiálljon a munkavállalókért és kellő megbecsülésükért, a tulajdonos fővárosi önkormányzatnak pedig az, hogy előteremtse a megfelelő bérekhez szükséges forrásokat

– zárta gondolatait Lantos, ki azt is hozzáfűzte, hogy régóta követelik már, hogy a jelenlegi válságban a szükséges béremeléseket máshol is, tehát nem csak a BKV-nál, azzal lehetne előteremteni, ha a kormány megadóztatná a digitális óriáscégeket és az oligarchákat.

További híreink

Golyózáport zúdított Kuba amerikai nagykövetségére egy férfi

Dunai Tibor

Orbán: Pénzügyi eszközökkel próbálják zsarolni Magyarországot

Gabay Dorka

Ugyanannyi vírust ürítenek az oltottak és az oltatlanok

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben