19.9 C
Budapest
2021. szeptember 17., péntek
Magyar Jelen
Külföld

Új erőre kapott a járvány Izraelben

Az MTI jelentése szerint Izraelben újra erősödik a járvány, a számok egyre aggasztóbbak, ráadásul egy új, delta variáns is felültötte a fejét.

A hét elején két egymást követő nap adatai is növekvő tendenciát mutattak. A fertőzési együttható 1,55. Ez azt jelenti, hogy 100 fertőzött 155 másik embernek adja át a vírust átlagosan.

Az újdonsült miniszterelnök Naftali Bennett arra kérte Izrael népét, hogy ne utazzanak külföldre a nyári időszakban. A maszk viselését nem írta elő, de kérte, hogy a zárt terekben újra hordják azt.

Megtiltották az utazást hat országba, Oroszországba, Indiába, Dél-Afrikába, Mexikóba, Brazíliába és Argentínába, s kilépéskor írásban kötelezniük kell magukat, hogy nem utaznak ezekbe az országokba.

A december végén kezdődött oltási kampányban Izrael mintegy 9,3 milliós lakosságából 5 506 696, 12 évesnél idősebb személyt már legalább egyszer beoltottak a Pfizer és a BioNTech közösen kifejlesztett vakcinájával. Ez az ország lakosságának 59,22 százalékát jelenti.

Jelenleg, a korábbiaknál másfélszer fertőzőbb delta vírusmutánssal fémjelzett ötödik járványhullám kezdetén 554 aktív fertőzöttet tart nyilván az egészségügyi minisztérium. A pandémia megjelenése óta 840 166 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak. A betegségben tavaly február óta 6428-an haltak meg Izraelben – teszi hozzá a 24.hu.

 

További híreink

Anglia: mindössze hat ember lehet egy helyen

Irányi Dániel

Olasz gazdák adtak takarmányt egy vándorcirkusz állatainak

Szabó Norbert

Az Iszlám Állam támadásokra szólított fel a járvány miatt meggyengült nyugati államok ellen

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen