2.4 C
Budapest
2022. december 3., szombat
Magyar Jelen
HírekKülföld

Új fejlemény: Irán elismerte a gép lelövését

Némileg váratlanul érhet minket, de Irán bevallotta, amit sokan sejtettek és mondtak. 

Elismerte Irán, hogy saját légvédelme semmisítette meg tévedésből a Teheránból Kijevbe tartó ukrán utasszállítót, fedélzetén 176 emberrel – derült ki az iráni fegyveres erők szombati közleményéből a CNN tudósítása szerint. A magyarázat szerint azonban nem egyszerűen rosszul azonosították a gépet: szerintük nem egészen a megszokott útvonalon haladt a repülő, túl közel került egy iráni katonai objektumhoz, ahhoz hasonlóan, ahogyan egy ellenséges gép tette volna.

A január 8-i tragédiát senki sem élte túl.

Részvétét fejezte ki az iráni külügyminiszter. Mohamad Dzsavad Zarif szerint emberi hiba okozta a tragédiát abban a kiélezett helyzetben, amelyet az Egyesült Államok felelőtlensége okozott.

(index.hu nyomán)

További híreink

Családtagjaik megkínzásával fenyegették a kormány ellen tiltakozó iráni focistákat

Irányi Dániel

Az irániak akár az életüket is, a „szivárványosok” még egy sárga lapot se mernek kockáztatni

Magyar Jelen

Alapjövedelmet kapnak a traszneműek San Franciscóban

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben