20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Új, migránsokat befogadó központot hozna létre Leszbosz szigetén az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság csütörtökön bejelentette, hogy a görög hatóságokkal együttműködve új központot létesítenek a migránsok fogadására a görögországi Leszbosz szigetén, miután a Moria tábor szeptember elején a tűzvész martalékává vált.

Az új központot, amelyet a tervek szerint jövő év szeptemberére építenek fel, a bizottság elképzelései szerint úgy kell létrehozni, hogy megfelelő körülményeket nyújtson az érkezők számára, és elősegítse menekültkérelmük zökkenőmentes elbírálását.

A befogadóközpontot kibővítik egészségügyi ellátáshoz szükséges konténerhelységekkel, sport-és játszóterekkel, közös konyhákkal, valamint alapvető árucikkeket kínáló üzletekkel. A központban a mozgássérültek igényeihez alkalmazkodó szobák is lesznek. A központ működtetése során az ott dolgozóknak figyelembe kell venni a információszolgáltatásra, a tanácsadásra, és a higiénés körülményekre vonatkozó nemzetközi szabványokat. Ugyancsak különös figyelmet fordítanak majd a táborba érkező vagy az ott tartózkodó gyermekek és nők jogaira.

A szeptemberi tűzvészben 12 300 ember maradt fedél nélkül, többeket uniós országok fogadtak be.

(Forrás: MTI – Fotó: MTI/EPA/ANA-MPA pool/Dimítrisz Toszidisz)

További híreink

Kitálalt a Dél-afrikai Orvosszövetség elnöke: a Nyugat nyomást gyakorolt rá, hogy hazudja súlyosnak az omikront

Faragó Dániel

Tizenöttel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Dunai Tibor

Így gyűrte maga alá a Facebook a magyar bíróságot (videó)

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben