18.3 C
Budapest
2022. május 21., szombat
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

“Újsvédek” terrorja miatt két megálló kikerülhet a vonat menetrendből

Zaklatások, arcon köpött jegyszedők és megfélemlített utasok Svédországban. A sorozatos atrocitások miatt a szolgáltató kilátásba helyezte, hogy járatai bizonyos állomásokon nem állnak majd meg – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A svéd állami vasúttársaság politikailag korrekten mindössze annyit mondott:

“Komoly közrendi problémák miatt” elképzelhető, hogy felfüggesztik a vonatforgalmat két megállóban.

Jan Kyrk, a társaság üzleti menedzsere szerint a Kumla és Hallsberg városok megállóiban tapasztalt közrendi problémák már a vonatokra is átterjedtek,

ezért a vállalat végső soron dönthet úgy, hogy nem engedi megállni a járatokat ezekben a megállókban.

Hozzátette, ezt a döntést gyorsan és azonnali hatállyal bármikor meghozhatják.

Az egyre gyakrabban előforduló atrocitások kapcsán a társaság – mintha csak a MÁV-tól vette volna a példát – azt tanácsolta az utasoknak és az ellenőröknek, ne próbálják megvédeni magukat, vagy másokért kiállni, inkább hívják a rendőrséget, aztán hátha időben kiérnek.

Karin Eldblom a hallsbergi rendőrségtől a Samhallsnyttnek nyilatkozva elmondta,

rendszeresen kapnak bejelentéseket, hogy az utasokat fenyegetik, vagy meg is támadják. Tavaly novemberben olyan esetekről is tudomásuk van, ahol az elkövetők arcon köpték a jegyszedőket.

Eldblom szerint a zaklatók “pontosan tudják, hogyan működik a rendőrség”. Sőt ha van rendőr a vonaton, gyakran leugrálnak a kocsikról, mielőtt elkaphatnák őket.

Egy szemtanú arról is beszámolt, hogy

amikor a jegy nélkül utazó migránsokat le akarta szállítani a kalauz, azok üvöltözésbe kezdtek, azt állították, hogy a nő rasszista, majd elkezdték rugdosni, amíg egy másik ellenőr a segítségére nem sietett.

A Kumlában élő helyieket a vasúttársaság döntése aligha érinti, hiszen – saját elmondások szerint – svédek már nem igazán mennek az állomásra, és a várótermeket is kerülik.

A bírósági ítéletek azt is megmutatják, hogy a problémát okozó csoportok többsége afgán, eritreai és szomáliai migránsokból áll.

További híreink

Egy televízió vásárlás körüli visszásságok

Kemény János

Újabb fronton diszkriminálja a kormány az oltatlanokat

Irányi Dániel

Tartálykocsiba rejtett pokolgép robbant a török ellenőrzés alatt álló Afrín városban

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen