21.1 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek Kárpát-haza Kiemelt

Ukrajnában felszámolják a szociális segélyeket

Az ukrán kormány arra készül, hogy felszámolja a szociális segélyek túlnyomó részét, mivel túl sok van belőlük.

Erről a glavcom.ua-nak nyilatkozott Roman Jermolijev helyettes pénzügyminiszter. Mint közölte, Ukrajnában túl sokféle a szociális segély. Vannak olyanok, amelyek a múlt század kilencvenes éveitől léteznek és havi 5 vagy 7 hrivnyás támogatást tesznek lehetővé, ami nevetséges és teljesen felesleges. Az állam évi százmilliárd hrivnyát költ az ilyen, teljesen értelmetlen segélyekre, amelyeket mos fel fog számolni a kormány.

A cél az, hogy csak egyféle állami segély legyen, de az valóban segítsen a polgároknak. A pénzügyi és a szociális tárca is azon dolgozik, hogy létrehozzon egy egységes nyilvántartást a családok anyagi helyzetéről és összetételéről, hogy annak alapján ítélhessék oda a szociális segélyt és a rezsitámogatást. Az állami támogatás uniformizálása lehetővé teszi, hogy több pénz jusson az egészségügyre és a közoktatási intézmények segítésére.

Jermolijev úgy véli, hogy az elképzelést 2022 és 2023 folyamán sikerül megvalósítani.

Forrás: KH/glavcom.ua

További híreink

Bejelentés: Orbán Viktor hivatala elé vonul a Mi Hazánk

Kemény János

Rendőri védelmet kér a Horthy-szobornak a Mi Hazánk

Kemény János

Az elmúlt hétvégén 350 migráns akart bejutni hazánk területére

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen