19.7 C
Budapest
2022. október 1., szombat
Magyar Jelen
Külföld

Ukrajnában több helyen megtiltották a lakhely elhagyását a hétvégére

Megtiltotta a helyi kormányzóság pénteken az embereknek, hogy a hétvégén elhagyják otthonaikat Kárpátalján, valamint Ukrajna nyugati részében Voliny és Csenyivci megyében a koronavírus-fertőzés terjedésének megfékezése érdekében.

A lakhelyelhagyásra vonatkozó tilalom helyi idő szerint mindegyik megyében szombat 13 órától hétfő 6 óráig lesz érvényben. Ez idő alatt a rendvédelmi szervek, a rendőrség és a nemzeti gárda tagjai megerősített szolgálatot tartanak, a szabály megszegéséért 17 ezer hrivnya (202 ezer forint) pénzbírságot szabnak ki – idézte a mukachevo.net helyi hírportál Olekszij Hetmanenko kárpátaljai kormányzót. A helyi vezetés ezért arra kérte az embereket, hogy a bevásárlást  intézzék el időben, még a rendelkezés életbe lépése előtt.

Csernyivci megyében minden üzletet bezárnak a lakhelyelhagyási tilalom idejére, csak a gyógyszertárak és a benzinkutak maradnak nyitva, utóbbiak azonban csak a sürgősségi feladatokat ellátó járműveket, vagyis a mentőket, a rendőrség, a tűzoltóság és más hasonló szervek autóit szolgálhatják ki.

Kijev megye kormányzóságának pénteki sajtóközleménye szerint ugyancsak javasolja a megyében lévő helyi önkormányzatoknak, hogy “korlátozza az emberek mozgását és tartózkodását a nyilvános helyeken” a hétvégén, a nyugati megyékben meghatározott időszakban, valamint az ortodox húsvéti ünnepnapokon is, azaz április 18-án 13-tól április 21-én 6 óráig.

Az Ukrajinszka Pravda hírportál jelentése szerint Kijev megyében a megbetegedések számának tetőzését április 11-20. közötti időszakra jósolják.

Ukrajnában az egészségügyi minisztérium adatai alapján péntekre, egy nap alatt 12 új esettel, 69-re nőtt a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma, az igazolt fertőzötteké pedig 311-gyel 2203-ra, ami mind a fertőzöttek, mind a haláldozatok számának tekintetében az eddigi legmagasabb napi növekedés. A betegségből eddig 61-en gyógyultak fel az országban.

Közben a dél-ukrajnai Mikolajiv megyében, ahol máig nem találtak egyetlen koronavírusos fertőzöttet sem, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) megyei részlegvezetője pénteken kijelentette, hogy a helyi egészségügyi dolgozók nem szabványosított kémcsöveket és rossz minőségű vegyi anyagokat használtak a mintavételeknél, illetve elemzésüknél, ami miatt hamis eredmények születhettek, és ezért újra meg kell ismételni valamennyi korábbi tesztelést.

Forrás: MTI

Fotó illusztráció: Northfoto

További híreink

A szíriai hadsereg palesztin egységei támadást indítottak az Iszlám Állam ellen (videó)

Kiss Albert

Uniós források törvénytelen felhasználása és az illegális bevándorlás elősegítése miatt ítélték el a balliberális olasz polgármestert

Irányi Dániel

Szép kilátások: Milánó polgármestere szerint egész Európa korlátozások között fog élni, amíg nem találnak oltóanyagot

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben