11.7 C
Budapest
2021. április 11., vasárnap
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Ursula von der Leyen még széket sem kapott Erdogannál, ülhetett a kanapén

Az Európai Tanács elnöke, Charles Michel, illetve az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen Ankarában járt kedden, hogy Recep Tayyip Erdoğan török elnökkel egyeztessenek. A találkozóra azonban csak két széket készítettek elő a szervezők, így von der Leyennek csak a kanapén jutott hely – írja a Mandiner.

Az Ihr Program által közzétett videón jól kivehető, ahogyan von der Leyen egy bizonytalan “Öhmm?” kíséretében realizálja, a török fél számára nem készített elő se széket, se mikrofont. A rendkívül kínos szituációra a Bizottság elnöke az EU-ra jellemző határozott fellépéssel reagált: beletörődött sorsába, és csendben leült a legközelebbi kanapéra.

A török fél azt állítja, nem akart megbántani senkit.

További híreink

KGB-iratokat találtak Lettországban egy ház felújításakor

Kiss Albert

Fagyos idővel kezdődött az április Erdélyben

Szabó Norbert

Koronavírus fertőzöttek a színművészetis hallgatók között?

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben