4.1 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Váratlanul megállt a szíve egy szurkolónak a magyar – olasz meccs előtt

Dr. Reha Gábor a magyar-olasz NL-mérkőzés előtt mentette meg egy fradista szurkoló életét a Puskás Arénában – adta hírül a fradi.hu.

Mint ismert, szeptember 26-án, hétfőn a magyar férfi labdarúgó-válogatott a Puskás Arénában fogadta Olaszországot a Nemzetek Ligájában.

A mérkőzés előtt a C kapunál egy 50 év körüli férfi sorban állás közben, váratlanul, minden előzmény nélkül egyszer csak összeesett.

A szurkoló szerencséje, hogy éppen a közelben tartózkodott az FTC orvosi stábjának egyik tagja, dr. Reha Gábor, aki azonnal az ismeretlen segítségére sietett.

Egy nagyon jó orvos kollégámmal és barátommal, dr. Haller Istvánnal mentem ki a meccsre, és amikor megláttuk, hogy összeesik, egyből rohantunk oda. Egy nagyon gyors ellenőrzés, pulzusvizsgálat után megállapítottuk, hogy ez egy hirtelen szívleállás volt

– mesélte dr. Reha Gábor. Hozzátette: Azonnal levettem a sálat a nyakából és megkezdtem az újraélesztést, a mellkaskompressziót. Közben ordítottam a biztonsági szolgálat körülöttünk lévő embereinek, hogy azonnal szóljanak az OMSZ-nek. A mentősök viszonylag korán megérkeztek a helyszínre, de nekem ez egy örökkévalóságnak tűnt.

A gyors, szakszerű ellátásnak, valamint a szerencsének köszönhetően sikerült megmenteni a férfi életét, akiről egy címeres mez láttán az is kiderült, fradiszurkoló.

A csapat orvosa később megtudta, az 52 éves férfit a Baleseti Központban látják el, és már teljesen jól érzi magát.

Mint ismert: a korlátozások teljes eltörléséig a futball meccseket csakis „védettségi” igazolvánnyal látogathatták a szurkolók, ideértve mind a válogatott, mind a klub mérkőzéseket.

Kiemelt képünkön dr. Reha Gábor (jobb oldalt)

További híreink

Hat emberrel végzett a Walmart menedzsere, mert “a Sátán azt mondta neki”

Irányi Dániel

Ukrajnából jelentkezik Novák Katalin: személyesen Zelenszkij meghívására érkezett

Irányi Dániel

Hamupipőke visszatér a filmvászonra, bár nem egészen úgy, ahogy emlékeztünk rá

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben