13 C
Budapest
2022. szeptember 26., hétfő
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Varga Judit és Szijjártó Péter milliós juttatást kapnak egy olyan munkáért, amit korábban ingyen végeztek

Több miniszter is milliós juttatást vesz fel a modellváltáson átesett állami egyetemi kuratóriumi tagságáért – számolt be róla az RTL Híradó a friss vagyonnyilatkozatok alapján.

A negyedik kétharmad a közelgő válság és rezsimegszorítások kapcsán is gondol a hozzá hű pártfunkcionáriusokra, így nem engedheti meg, hogy akár Varga Judit, akár Szijjártó Péter ne tudja kifizetni a megemelkedett rezsiszámlát. Így aztán a miniszterek fizetésének megemelése után a párt politikusai újabb jövedelmekkel gazdagodnak.

Varga Judit igazságügyi miniszter az alapítványi tulajdonba kiszervezett Miskolci Egyetem kuratóriumának elnöke.

Korábban ez a pozíció semmilyen juttatással nem járt, júliustól viszont  már milliós fizetést kap az alapítványtól.

Mivel az új rendszerben csak sávosan kell megjelölni a bevételeket, így a pontos összeget nem tudni, csak annyit, hogy 1-5 millió forint közötti bevétele származik ebből.

Szijjártó Péter külügyminiszter is minimum egy-, legfeljebb ötmillió forintot kap júliustól a győri Széchenyi István Egyetem kuratóriumának tagjaként.

Hiába keresték azonban Vargát és Szijjártót, hogy mekkora is a pontos összeg, amit zsebrevágnak azért a munkáért, melyet korábban ingyen végeztek, a rendkívül szemérmes politikusok nem óhajtottak válaszolni.

Rajtuk kívül még három miniszter,

Lázár János, Nagy István és Varga Mihály kuratóriumi tagok alapítványi állami egyetemeknél, ők fél-egymillió forint közötti összeget keresnek ezzel a pozíciójukkal.

Kiemelt kép forrása: Népszava

További híreink

Őrizetbe vettek két egyházi személyt a Párizsban maszk és védőtávolság nélkül tartott húsvéti mise miatt

Irányi Dániel

Nézők nélküli futam lesz a Hungaroringen

Dunai Tibor

Évtizedek után is vadonatújnak hat a mély tengerfenéken talált műanyagcsomagolás

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben