2.5 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
HírekSportSzórakozás

Vasárnap virtuális futamot tart a Forma-1

A múlt hétvégi külsős kezdeményezések után ezen a hétvégén a Forma-1 hivatalos e-sport-versenyt rendez a Bahreini Nagydíj pótlására. A szezon valódi elindulásáig minden fordulót így pótolnak.

Miután egy héttel ezelőtt – az utolsó pillanatban – törölték a Forma-1 2020-as szezonnyitóját, az Ausztrál Nagydíjat, két társaság is e-sportos rendezvényt szervezett vasárnapra a melbourne-i futam pótlására. A The-race.com és a Veloce Esport akciója is sikeresnek és népszerűnek bizonyult, erre a hétvégére pedig már a hivatalos Forma-1 is beszállt a játékba: vasárnap a Bahreini Nagydíjat virtuális futammal pótolják.

A 2019-es Forma-1-es videojátékon a mezőny – egyelőre nem nevesített – tagjai mellett hírességek vezetnek majd, az este 21 órakor kezdődő, nagyjából másfél órásra tervezett eseményen. A virtuális nagydíjon előbb kvalifikációt tartanak, majd a valódi verseny felét, 28 kört tesznek meg a szahíri pályán.

A résztvevők eltérő rutinja miatt és az akciódús, szórakoztató versenyek érdekében az autók mind egyenlő teljesítménnyel, fix beállításokkal “lépnek pályára”, a sérüléseket pedig csökkentett szintre veszik vissza.

A virtuális Bahreini Nagydíjat a Forma-1 hivatalos Twitch-, YouTube- és Facebook-csatornáján közvetítik, angol nyelvű kommentárral.

A Forma-1 azt ígéri, a jelenlegi állás szerint május végéig lefújt/elhalasztott összes futamot virtuális versennyel pótolják, igaz, a 2019-es játékban nem szereplő pályák (a hanoi utcai pálya és a felújított Zandvoort) helyett meglévő helyszíneken köröznek majd az F1-esek. A virtuális nagydíjak pusztán szórakoztató jellegűek, semmilyen tekintetben nem számítanak bele a világbajnokságba. A nem-versenyhétvégéken pedig szintén tartanak majd demóversenyeket.

vezess.hu – elemi.hu

További híreink

Hamilton: a “helytelen” szemléletmódot vallókat el kell hallgattatni

Irányi Dániel

Verstappen: Engem ki lehet fütyülni, Hamiltont nem

Irányi Dániel

Orosz származású F1-es versenyző ingatlanát foglalták le az olasz hatóságok

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben