15.6 C
Budapest
2022. szeptember 25., vasárnap
Magyar Jelen
KiemeltKörnyezetvédelem

Vasárnapig lehet licitálni a fővárosi állatkert kiselefántjának talpnyomára

Árverésre bocsátotta a hároméves kiselefánt, Arun talplenyomatát a Budapesti Állatkert alapítványa. A bevételt egy olyan elefántmérleg beszerzésére és felszerelésére fordítják, amellyel a tavaszra várt kiselefántot, sőt akár a kifejlett elefántokat is le lehet mérni.

A rendhagyó műtárgyra a https://www.facebook.com/allatkertialapitvany/ címen lehet licitálni vasárnap 20 óráig.

A talplenyomat néhány héttel ezelőtt, március elején készült. A műveletről egy kisfilmet is közzétett a városligeti intézmény. Először a kiselefánt mellső lábáról akartak talplenyomatot venni, de ez nem volt igazán sikeres, mert a kis Arunt nagyon érdekelte a papírlap, és ormányával állandóan elmozdította, így a talplenyomat nem lett tökéletes. A hátsó lábakról viszont zavartalanul lehetett lenyomatot venni.

Érdekesség, hogy amíg a mellső lábak járófelülete az elefántoknál kör alakú, a hátsó lábaké inkább oválisnak mondható – tájékoztatta az MTI-t a Fővárosi Állat- és Növénykert.

További híreink

“Te vagy a következő”– üzente LeBron James a 16 éves lányt lelövő rendőrnek

Irányi Dániel

Dúró Dóra a Parlamentben- Április 3-án vessünk véget a covid-diktatúrának!

Faragó Dániel

Nyolcszázezer forintot csaltak ki egy idős férfitól

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben