2.1 C
Budapest
2021. november 30., kedd
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Végkielégítés nélkül rúgnak ki háromezer oltatlan egészségügyi dolgozót

2-3 ezer egészségügyi dolgozó veszítheti el az állását októberben, amiért nem oltatta be magát koronavírus ellen. Erről a Független Egészségügyi Szakszervezet vezetője beszélt a Híradónak. Ez a szám jóval nagyobb, mint amennyivel korábban az érdekképviseletek számoltak. A legtöbben a szakdolgozók közül eshetnek ki, például ápolók, asszisztensek vagy épp beteghordók. A szakdolgozói kamara elnöke szerint az elbocsátások miatt néhány helyen fennakadások lehetnek az ellátásban – derül ki az RTL Klub összefoglalójából.

Transzparens a Mi Hazánk tüntetésén.

A várólisták száma már meghaladja a 40.000 beteget, akik amiatt várnak fontos beavatkozásokra, mert nincs elég orvos. A kormány még korábban oltáshoz kötötte az egészségügyi dolgozók munkavégzését, majd társadalmi nyomásra 2 héttel meghosszabbította a határidőt. Ez érdemi segítséget nem jelent azoknak a dolgozóknak a számára, akik nem akarják beoltani magukat a kísérleti vakcinákkal.

Rengeteg orvos inkább meg sem várta, hogy megalázóan eltávolítsák, hanem korábban felmondott, az orvoshiány így már jóval ezelőtt érzékelhető volt.

A helyzetet tovább rontja, hogy az adminisztratív oldalon is sok a csúszás, mert egy egészségügyben dolgozó (beteggel nem érintkező) adatrögzítő sem végezheti el a feladatát, ha nem veszi fel az oltást. Az oltatlan egészségügyisek még otthonról sem dolgozhatnak, pedig az adatrögzítést onnan is el tudnák látni.

Sok kórházban minősíthetetlen agresszióval próbálták rávenni az oltatlanokat döntésük megváltoztatására.

Ultimátumot kaptak az oltatlan egészségügyi dolgozók – péntek éjfélig oltakoznak, vagy mehetnek

További híreink

Elfogták a gyilkost: halottat mosdatott a család, gyereket várt az áldozat (videó)

Kiss Albert

Elmarad a Strand Fesztivál és az EFOTT is

Szabó Norbert

Tordai Bence feljelenti Dúró Dórát

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben