5.6 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
HírekKiemelt

“Vesszen minden maradéka!” – Ifjak, Marx és a támadók (+fotók)

Szegeden a Mi Hazánk Ifjai, Nyolcas Anna vezetésével november 4-e óta már másodszorra ragasztották le a Karl Marx emlékét őrző domborművet, ezúttal a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából.

Az akciót végrehajtók hírportálunk érdeklődésére elmondták: Sajnálattal veszik tudomásul azt, hogy Szeged város vezetése a kommunista múlttal valón leszámolásban nem partner, ehelyett saját szellemi elődeik köztéren való mutogatásában cinkos.

Nyolcas Anna hozzátette:

“A nemzeti fiatalok egyszer és mindenkorra véget akartak vetni a kommunizmus ideológusa bálványozásának, a dombormű leragasztása után azonban a szovjet rendszer haszonélvezői rájuk támadtak.”

A támadás részleteit illetően megtudtuk: támadóik kiabáltak, őrjöngtek, letépték a feliratot.

“Ebből is látszik, hogy a szélsőbaloldaliak csak a pusztításhoz értenek. Köszönhetően annak, hogy az elmúlt 30 év kormányai nem számoltatták el a kommunistákat, a társadalomromboló elemek még mindig köztünk járnak.

Úgy látszik, hogy Botka László kaloda helyett köztéri piedesztára emeli az elnyomó rezsimet. Nem adjuk fel a küzdelmet, márciusban újra kezdjük!” – jelentette ki a Mi Hazánk Ifjainak szegedi akciócsoport-vezetője.

   

elemi.hu

További híreink

A szovjet vezetés előre kitervelte a magyarsággal szembeni kollektív büntetést, a nyugati hatalmak pedig szemet hunytak

Magyar Jelen

Mi Hazánk Ifjai: A balliberális téveszmék táptalaja a tudatlanság és a frusztráció

Magyar Jelen

Hivatalosan is szövetséget kötött Európa legnagyobb ifjúsági szervezetével a Mi Hazánk Ifjai

Horváth Tamás

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben