11.5 C
Budapest
2021. szeptember 20., hétfő
Magyar Jelen
Bűnügy Kiemelt

Visszaeső lehetett a napokban elfogott budapesti pedofil

Mint arról mi is beszámoltunk, a napokban az Interpol jelzése nyomán a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) munkatársai elfogtak egy budapesti pedofilt. A fővárosi főügyész arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 46 éves gyanúsítottat ügyészségi indítványra letartóztatta a bíróság.

A nyomozás jelenleg is tart, valószínű, hogy a férfi további sértettek sérelmére is követett el hasonló bűncselekményt.

A közleményben kitértek arra is:

az Interpol adatbázisa több mint 2,7 millió képet és videót tárol, és világszerte 23 500 áldozat felismerésében segítette már a hatóságokat.

Ibolya Tibor fővárosi főügyész az MTI-hez szerda kora délután eljuttatott közleményében azt írta:

a gyanú szerint egy 46 éves férfi 2018-ban, egy, ideiglenesen a felügyelete alatt álló kiskorút abuzált, erről felvételeket készített és azokat megosztotta.

A Fővárosi Főügyészség azért indítványozta a letartóztatását, mert álláspontja szerint a férfi szabadlábon hagyása esetén elszökhetne, befolyásolná a bizonyítást és lehetősége lenne újabb, hasonló jellegű bűncselekményt elkövetni.

A Budai Központi Kerületi Bíróság a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés veszélyére hivatkozva elrendelte a férfi letartóztatását. A döntés ellen a gyanúsított és védője is fellebbezett, de az ügyészség is, mivel szerinte indokolt lett volna, ha a bíróság a szökés veszélyét is megállapítja.

Az MTI úgy tudja, hogy a gyanúsítottat szexuális bűncselekmény miatt korábban fegyházbüntetésre ítélték.

Íme a börtönök visszatartóereje: a pedofil, ahogy szabadult, ott folytatta, ahol abbahagyta. Nem hiába követeli egyedüli pártként a Mi Hazánk Mozgalom a pedofil kémiai kasztrálását, és a nyilvános adatbázis bevezetését. Ha már első alkalommal kasztrálták volna ezt a férfit (is), azzal vajon hány gyermeket mentettünk volna meg?

További híreink

Körözés: valaki bevette, hogy ezek turisták, meg is lopták

Kiss Albert

Svájci Szövetségi Bíróság: nem indulhatnak férfiak a női futóversenyen

Irányi Dániel

Gyilkosság történt Csepelen

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen