17.6 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Völner vagyonnyilatkozatában legalább 80 millió hiba van- “szegényebb” lett az államtitkár

Leadták vagyonnyilatkozatukat az országgyűlési képviselők: nagy meglepetés idén sincs, ha az nem számít annak, hogy még mindig fel kell mutatniuk ilyen nyilatkozatot évente. 

A képviselői vagyonnyilatkozatok önbevallás alapján működnek és jórészt olyan adatokat tartalmaznak, amelyekhez nem túl nehéz hozzájutni.

Szögezzük le: a bevallásoknak ebben a formájában semmi értelme nincs. Egy politikus a jelenlegi szisztémában kétféleképpen kelthet feltűnést.

-Ha túl sokat vall be.

-Ha túl keveset vall be.

Továbbra is beszédes, hogy Orbán Viktornak nincs megtakarítása és jelentősebb összeg sem parkol a számláján, mégis mindenki sejti, hogy ez nem felel meg a valóságnak. Egyesek úgy vélik, hogy a miniszterelnök vagyona valaki más nevén van.

Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozatában továbbra is a pápai és a kötcsei ingatlan szerepel. Értékpapír-megtakarításának árfolyamértéke 928 millió forintra hízott. „Lakásvásárlás foglaló és előleg” című követelése már 348 millió forint, itt feltüntetett 42 millió forint kölcsönt is. A korábbi miniszterelnöknek 60 millió forintos bankhitele van, 288 millió forint értékpapír-fedezetű hitel mellett. Az egyéb közlendők között olvashatjuk, hogy a Demokratikus Koalíciónak nyújtott egyéb vissza nem térítendő támogatás címén 47 millió forintot, valamint 25 millió forint kölcsönt.

Rogán Antalnak, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjének ugyan a megtakarításai 200 millióval csökkentek, de a találmánya idén is szép pénzt hozott a konyhára, szabadalmáért 408 millió forintot kapott. Rogán és híres üzleti érzéke még a Völner-Schadl ügy nyomozati irataiban is szerepel, bár ott és a sajtó jelentős részében is csak R.-ként hivatkoznak rá.

Völner Pál az ügy eddigi legnagyobb rangú érintettje az államtitkárságról lemondott, de a mandátumát megtartotta. Értelemszerűen vagyonnyilatkozati kötelezettség is terheli, persze más kérdés, hogy ő ezt mennyire éli meg tehernek mostani gondjai mellett.

Völner vagyonnyilatkozatában a rendszeresen kapott, milliós összegű kenőpénzeket nem tüntette fel.

A nyilvánosságra került nyomozati anyagokkal szemben Völner Pál bevallott vagyona nem gyarapodott, hanem 10 millió forinttal csökkent tavaly: a korrupcióbotrányba keveredett fideszes politikus január közepén már leadta tavalyi évre vonatkozó vagyonnyilatkozatát, amelyben idén már nem szerepelt 8,5 millió forintnyi takarékbetét, és 1,5 millió forint készpénzzel is kevesebbet tüntetett fel, sőt, 2020-as Skodáját is visszaadta.

Emlékezetes az is, hogy épp Völner mellett jelentette be Orbán Viktor ‘Feri bátyámnak’, hogy fog kapni novemberben egy nyolcvanast- a miniszterelnök “ott lohol a pénzügy nyakán”. 

Aztóta kiderült, hogy nem csak Feri bátyám kapta meg azt a nyolcvanast…

Akárhogyan is van, az biztos, hogy Völner Pálnak az új parlament megalakulásakor már nem kell vagyonnyilatkozatot leadnia.

 

További híreink

Egy Facebook komment miatt kell börtönbe vonulnia egy angol drukkernek

Irányi Dániel

Ilyen volt a Mi Hazánk megemlékezése (videó)

Faragó Dániel

A vendéglátóhelyek teraszainak újranyitását szorgalmazza a Mi Hazánk

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen