14.9 C
Budapest
2022. szeptember 24., szombat
Magyar Jelen
HírekKülföld

Washington segítséget vár a közösségi oldalaktól az erőszak terjedésének megfékezésében

Az amerikai kormány arra kérte a Facebookot, a Twittert és más információtechnológiai vállalatokat: segítsenek megfékezni a George Floyd halála miatt elharapózott erőszak terjedését az Egyesült Államokban.

    “Azzal a kéréssel fordulok önökhöz, tegyenek meg mindent azért, hogy véget vethessünk az országunkban terjedő erőszaknak és illegális tevékenységeknek”

– írta a Facebook, a Twitter, a Google, a Snapchat és az Apple vezetőinek címezett levelében Chad Wolf amerikai ügyvezető belbiztonsági miniszter.
Wolf felszólította a vállalatokat: biztosítsák, hogy ne használhassák felületeiket erőszakos tüntetések megszervezéséhez, illetve felbujtáshoz.

Minneapolis, 2020. május 30.
A George Floyd fekete bőrű férfi halála miatt tiltakozó tüntető a nemzeti gárda katonájával üvölt Minneapolisban 2020. május 29-én. Négy nappal korábban Minneapolisban négy rendőr igazoltatás után földre teperte a 46 éves férfit, aki csak annyit tudott mondani, hogy nem kap levegőt, amikor az egyikük a nyakára térdelt, majd később, a kórházban meghalt.
MTI/AP/John Minchillo

 

A belbiztonsági miniszter szerint nemzetbiztonsági fenyegetést jelent az, hogy bűncselekmények összehangolására használják a közösségi oldalakat.

Wolf csütörtöki leveléről a The Washington Post című amerikai napilap számolt be először.

A Twitter bejelentette, hogy válaszolni fog a belbiztonsági miniszternek. A négy másik konszern egyelőre nem reagált.

Az elmúlt hónapban országos tüntetésekre került sor az Egyesült Államokban a rendőri túlkapások és a rasszizmus ellen. A megmozdulások kiváltó oka egy 46 éves fekete férfi, George Floyd halála volt. Floyd május 25-én Minneapolisban vesztette életét, miután négy rendőr igazoltatás közben a földre teperte és egyikük percekig térdelt a nyakán, annak ellenére, hogy a férfi többször jelezte: nem kap levegőt. Floydot kórházba szállították, de életét már nem tudták megmenteni.

MTI

További híreink

Ausztrália nem hátrál: marad a techóriások működését szabályozó törvény

Irányi Dániel

A váciaknak is elege van a kötelező oltásból- aláírásokat gyűjt a Mi Hazánk

Faragó Dániel

Csókay Andrással beszélgettünk: Krisztus arca szembenéz a tudományban is

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben