22.2 C
Budapest
2022. július 4., hétfő
Magyar Jelen
Külföld

Zavargásokba torkolló tüntetések voltak a chilei fővárosban a karantén ellen

Zavargásokba torkolló tüntetések törtek ki helyi idő szerint péntekre virradóra Chile fővárosában, Santiago de Chilében a koronavírus-járvány megfékezését szolgáló kijárási korlátozások ellen.

A Cooperativa helyi rádióadó szerint a tiltakozók barikádokat emeltek és egy buszt is felgyújtottak. A rendőrség könnygázzal és vízágyúval oszlatott. Úgy tudni, lövések is eldördültek. Santiago de Chile hetek óta karantén alatt áll, ami miatt sokan nem tudnak pénzkeresethez jutni. Főleg a szegényebb városrészek lakói vonultak ismétaz utcákra, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellen tüntessenek. Ugyanakkor a járvány által erősen sújtott területeken él a chilei lakosság több mint fele.

A 18 millió lakosú dél-amerikai országban eddig 284 541 fertőzöttet azonosítottak, közülük 5920 beteg hunyt el a Covid-19-betegség szövődményeiben. Chile a fertőzöttek számát tekintve Latin-Amerikában harmadik helyen áll Brazíliát és Perut követve.

Forrás: MTI, fotó: timesunion.com

További híreink

Csaknem 20 ezer rabot engednek szabadon a Dél-afrikai Köztársaságban

Kiss Albert

Kisiklott egy vonat Skóciában, rendkívül súlyos baleset történt

Dunai Tibor

Kötelező házi karantén Moszkvában

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen