11.1 C
Budapest
2022. szeptember 28., szerda
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Zelenszkij visszafogott volt, ezúttal „csak” 30 települést foglaltak vissza

Visszafoglaltak harminc települést az ukrán erők az orosz hadsereg ellen a héten indított ellentámadásban az ország északkeleti részében, Harkiv térségében – közölte videoüzenetében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Fokozatosan egyre több település felett vesszük át az ellenőrzést, visszatűzzük az ukrán zászlót

– mondta Zelenszkij, aki ezúttal igen visszafogott számokat közölt. Hiszen mi ez a 30 település a májusban bejelentett 1000-hez képest?

Azt viszont megtudhattuk az ukrán hadseregtől, már indítják is az új offenzívákat az orosz pontonhidak ellen, amelyeket az orosz erők a Dnyeperen építettek, hogy utánpótlást szállítsanak rajta Herszonba és környékére. Az ukrán erők tüzérségi és rakétatámadásokkal használhatatlanná tettek valamennyi rendes hidat a folyón – közölte a déli parancsnokság.

Hvg – Magyar Jelen

További híreink

Oroszországgal nem bontja fel adóegyezményét az USA, Magyarországgal igen

Faragó Dániel

Szájmaszkokkal csaltak, a rendőrök elfogták őket (+videó)

Irányi Dániel

Két éve elrabolt európait találtak meg ENSZ-békefenntartók

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben