14.9 C
Budapest
2022. szeptember 24., szombat
Magyar Jelen
Bűnügy

14 és 16 évesek törtek be a hodászi postára

A nyomozás adatai szerint előbb egy autót fújtak meg, amivel kocsikázni mentek.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság munkatársai a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya nyomozóinak közreműködésével 2020. június 20-án elfogták azt a három fiatalt, akik megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy betörtek a hodászi postahivatalba. A nyomozás adatai szerint a két 16 éves és egy 14 éves helybeli fiú 2020. június 15-én éjjel átmászott a postahivatalt körbevevő kerítésen, és addig rugdosták a bejárati ajtót, amíg az engedett, és bementek az épületbe. Ott kutatást végeztek, értékeket kerestek mindaddig, amíg a riasztó hangjától megijedtek és zsákmány nélkül elmenekültek. A gyanúsítottak kihallgatásuk alatt beismerő vallomást tettek, és azt állították, hogy az elfogyasztott alkohol hatására jött hirtelen ötlettől vezérelve követték el a bűncselekményt.

A fiatalok a postai betörés előtti napon egy nyitott állapotban parkoló gépkocsit vettek jogtalanul birtokba, amelyben a tulajdonos az indítókulcsot benne hagyta. A járművel Hodászon és annak környékén közlekedtek. Felváltva vezették az autót addig, amíg a járművezetési képesség hiánya miatt egyikük egy vízelvezető árokba hajtott. A gyanúsítottak nem sérültek meg, az elakadt autót hátrahagyták. A háromfős társaság tagjainak lopás bűntett kísérlete, valamint jármű önkényes elvétele bűntett elkövetéséért kell felelniük. A büntetőeljárás alatt szabadlábon védekezhetnek.

További híreink

Kényszergyógykezelésre ítélték az “ördögös” feleséggyilkost

Varga Lilla

Bozótvágóval kergette a születésnapi buli vendégeit a “dolgos” apuka

Irányi Dániel

Szörnyű gyilkosság áldozata lett egy magyar nő Nigériában

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben