28 C
Budapest
2022. augusztus 15., hétfő
Magyar Jelen
BelföldHírek

162 ukrán állampolgár jelentkezett be egy csengeri házba

Tömeges, valótlan lakcím bejelentkezések miatt emelt vádat a Mátészalkai Járási Ügyészség a napokban 162 ukrán-magyar kettős állampolgárral, valamint a szállásadóikkal szemben, akik mindannyian egy csengeri pár lakcímére voltak bejelentkezve.

A vádirat szerint a vádlottaknak munkavállalás és egyéb okok miatt, Magyarországon bejelentett lakóhelyre, és ezt igazoló lakcímkártyára volt szüksége. Ezért megállapodtak egy csengeri párral abban, hogy a tulajdonukban lévő ingatlanba a vádlottak bejelentkeznek.A pár 162 többségében ukrán-magyar kettős állampolgárnak engedte meg, hogy lakóingatlanuk címét tüntessék fel lakcímbejelentési kérelmükben. A kérelmek nagy részét a férfi, néhány esetben pedig a férfi és a nő is aláírta szállásadóként.

A valótlan tartalmú bejelentések alapján elkészültek a lakcímet igazoló hatósági igazolványok, mely szerint 162 bejelentkező személy lakóhelyet létesített a pár ingatlanán. A csengeri lakóházban életvitelszerűen azonban egyik személy sem élt, Csengerben nem akartak letelepedni.

Az ügyészség mind a bejelentkezőket, mint szállásadóikat közokirat hamisítás bűntettével vádolja. A szállást biztosító férfival szemben börtönbüntetés, a többiekkel szemben pedig pénzbüntetés kiszabására tett indítványt vádiratában.

(szabolcshir)

További híreink

Jelenczki István: A nemzeti önazonosságot sokkal határozottabban kell felépíteni

Gabay Dorka

Itt kezdi az évet Magyarország egyetlen oltatlan kormányfőjelöltje

Faragó Dániel

Orbán Trumpnak: Izraelnek nyújtott közös támogatásunk továbbra is meghatározza politikánk irányvonalát

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben