31.5 C
Budapest
2021. június 23., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

183 ezer forintot kapott kézhez egy orvos, aki koronavírusos betegekkel foglalkozik

183 ezer forint – ennyi fizetést kapott kézhez márciusi munkája után egy vidéki kórház orvosa, aki a frontvonalban dolgozik: koronavírusos betegeket lát el.

Az orvosnak anyagi gondjai vannak, mivel jelenleg nem tud se pluszmunkát, se másodállást vállalni. Az orvosi kamara szerint indokolt lenne a fizetésemelés, ám az EMMI válaszában csak annyit közölt:

senki sem tiltotta meg az orvosok számára másodállás vállalását.

A szakvizsga előtt álló orvos tüdőgyógyászként most covid-os betegekkel foglalkozik. Fokozott kockázatú betegeket vizsgál. A nettó alapfizetése 203 ezer forint, most azért kapott kevesebbet, mert három napig betegállományban volt.

Eddig másodállásban háziorvosként is dolgozott, de ezt most nem vállalhatja, mindenki csak a fő állami állásában dolgozhat. Elmondta, korábbi jövedelme felét elveszítette, mivel veszélyhelyzetben tilos másodállást vállalnia.

A Magyar Orvosi Kamaránál azt mondják, az esete nem egyedi, hanem általános: Magyarországon ennyit keres egy orvos az állami ellátásban, ezért kell több állást is vállalniuk, hogy ne legyenek anyagi gondjaik.

A kamara elnöke szerint többen is jelezték már, hogy a veszélyhelyzet miatt még “végigcsinálják, de aztán kész, ennyi volt”.

A legtöbb orvos kevesli a fizetését, ezért inkább menne külföldre vagy egy gyógyszeripari céghez mennek, vagy új életet kezdenek egy másik pályán. A kamara már korábban jelentős béremelést javasolt az orvosok számára, például egy kezdő szakorvos fizetését emeljék fel 700 ezerre, bár ez még mindig csak a fele lenne egy osztrák orvos fizetésének.

(szmo.hu nyomán)

További híreink

Levelet kapunk a bankoktól

Irányi Dániel

MSZP-s és DK-s kötődésű borsodi portál uszít a Mi Hazánk ellen

Kemény János

Díszpolgári címet adna Esztergomban Prohászka Ottokárnak a Mi Hazánk

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben