daextlwcn_print_scripts(false);

Horthy Miklós születésének 155. évfordulóján ünnepélyes ülést tartottak a parlament Felsőházában a Vitézi Rend és a Mi Hazánk Mozgalom, illetve Dúró Dóra országgyűlési alelnök szervezésében. Felszólalt v. Takaró Károly nyá. dandártábornok, protestáns tábori püspök, Popély Gyula, az MTA doktora és dr. v. Raffay Ernő egykori honvédelmi államtitkár is.

A Vitézi Rend egykor és ma című konferencián Dúró Dóra ülésvezető elnök köszöntötte Tisza Istvánnét, a néhai miniszterelnök dédunokájának feleségét és Szent-Iványi Ágnest, Horthy Miklós utolsó diplomatájának özvegyét. Jelen volt Jónyer István, A Nemzet Sportolója, asztalitenisz világbajnok, valamint polgármesterek, és a Mi Hazánk mind a hat országgyűlési képviselője.

Az immár 7000 tagot számláló Vitézi Rend hazánk egyik legnagyobb társadalmi szervezete, állami támogatás nélkül végzi közhasznú tevékenységét többek közt a kultúra, a hagyományőrzés, a hadisírgondozás, a katasztrófavédelem, a karitatív missziók, a hazafias és honvédelmi nevelés, illetve a sport és önvédelmi oktatás területén. Molnár-Gazsó János, a Vitézi Rend főkapitánya az eseményen végül elismeréseket is átadott.

A Twitter- és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

IMPRESSZUM

Felelős kiadó: Innovatív Kommunikáció Alapítvány
Főszerkesztő: Horváth Tamás

© 1999 – 2024 Magyar Jelen, magyarjelen.hu
Exit mobile version
daextlwcn_print_scripts(true);