21.9 C
Budapest
2020. szeptember 19., szombat
Magyar Jelen
Belföld

25 migráns úgy gondolta, átjut a határon Csongrád-Csanád megyénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 25 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 19 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, hat fő bejutását pedig megakadályozták – közölte a police.hu.

Az egyenruhások 2020. szeptember 14-én 0 óra és 24 óra között 9 esetben, összesen 19 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Kiszombor, Szeged, Öttömös, Szatymaz, Kübekháza és Tiszasziget közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a férfiak szír, líbiai, algériai, egyiptomi, illetve marokkói állampolgárnak vallották magukat. A férfiak sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány hat migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

(Forrás: police.hu – Kép: illusztráció)

Kapcsolódó híreink

Erős UV-sugárzás miatt a meteorológiai szolgálat is otthonmaradásra szólít fel

Szabó Norbert

Elhunyt Balsai István alkotmánybíró

Szabó Norbert

Gyermekgázolás Szegeden: összeomlott a teherautó sofőrje

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben