5.6 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldGazdaságHírekKiemelt

40 ezer bolti dolgozónak mondtak fel az elmúlt két hónapban

Májusban áprilishoz képest közel 19 ezer fővel csökkent a foglalkoztatottak száma. Ha ehhez hozzácsapjuk, hogy előtte áprilisban már volt egy 22 ezres létszámcsökkenés, akkor legalább 40 ezer volt a járvány miatti létszám leépítés ebben a két hónapban, amikor az iparcikkes körben boltlátogatási tilalom is volt — írta meg a Blokkk.com.

Hozzáteszik: az áprilisi 10 százalékos, majd a májusi 3 százalékos forgalomesés és az iparcikkes boltok többségének kényszerű látogatási korlátozása miatt várható volt, hogy a statisztika jelentős létszámcsökkenést jelez majd ebben az időszakban

A  vidéki boltok május 4-én, a fővárosiak 18-án kinyithattak ugyan, de ez nem sikerült minden boltosnak, többen zárva maradtak, átmenetileg még vagy végleg, és a vásárlók is csak lassan indultak el a boltokba, nem is költöttek annyit, mint korábban.

Júniusban mérséklődött a boltos piac elmaradása a vásárlásokban, erősen közelíthette a korábbi év szintjét. A piac erősödése általában létszám emelésekkel is jár, így júniusban a foglalkoztatás már javulhatott az áprilisi, májusi szinthez képest, de pontos adatok egyelőre nincsenek.

Forrás: 24.hu

További híreink

Hat emberrel végzett a Walmart menedzsere, mert “a Sátán azt mondta neki”

Irányi Dániel

Ukrajnából jelentkezik Novák Katalin: személyesen Zelenszkij meghívására érkezett

Irányi Dániel

Hamupipőke visszatér a filmvászonra, bár nem egészen úgy, ahogy emlékeztünk rá

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben