27.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

5-11 éves gyermekeknél is szívizomgyulladást okozhat a Pfizer vakcinája

Az amerikai betegségellenőrzési és megelőzési központ (CDC) beszámolói szerint nyolc szívizomgyulladásos esetet vallottak be eddig azon 5-11 éves gyermekeknél, akiket korábban a Pfizer/BioNTech vakcinájával kezeltek – tudható meg a Reuters cikkéből. 

A CDC állítása szerint a Pfizer/BioNTech vakcinák beadása nyomán egymillió beoltottra vetítve 69 szívizomgyulladásos esetet észleltek a 16-17 éves fiúk csoportjában. A 12-15 éves fiúk csoportjában pedig 40 szívizomgyulladásos esetet jelentettek ugyan ekkora skálán.

Azt azonban a CDC nem merte kijelenteni, hogy összefüggés lenne a szívizomgyulladásos esetek és a Pfizer vakcinája között.

A szívizomgyulladást (myocarditis) általában vírusfertőzés okozza, de kiválthatják különböző gyógyszerek is. A szívizomgyulladás gyakori jele és tünete a mellkasfájdalom, a fáradtság, a nehézlégzés és az abnormális pulzus.

Ahhoz, hogy eldönthessük, melyik veszélyesebb a gyermekekre, az oltás, vagy a koronavírus, az kellene, hogy hiteles tájékoztatást kapjunk arról is, hány egészséges, alapbetegséggel nem rendelkező gyermek került kórházba a fertőzés miatt.

Fotó: MTI

További híreink

Megszavazta a román képviselőház a “speciális ügyészi részleg” felszámolását

Faragó Dániel

Pixa is bekérdezte a Mi Hazánk elnökét-itt az új kérdezz-felelek (videó)

Faragó Dániel

Kiszúrtak velünk?! – Dr. Téglásy Imre megdöbbentő észrevételei

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben