7.1 C
Budapest
2021. április 12., hétfő
Magyar Jelen
Belföld

500 millió méhet mérgeztek meg a magyar határ mellett

Horvátországban, Muraköz megyében, a magyar határnál június elején húsz méhész több mint 600 kaptárának 500 millió méhe pusztult el. Horvátország környezeti katasztrófának minősítette az esetet.

Az állatorvosok és a tudósok még nem bizonyították 100 százalékosra, de valószínűleg mérgezés áldozatai lettek a méhek. Az egyik méhész, Ana Pepelko azt mondta a helyi televíziónak, hogy valószínűleg egy olyan rovarirtó miatt pusztulhattak el tömegesen a méhek, amit repcére vagy burgonyára permeteztek.

A méhészek szövetsége a történtek ökoszisztémára gyakorolt hatását katasztrofálisnak nevezte. A méhészek kaptáranként 200 eurós kárpótlást kaptak, hozzátették, hogy a méhek elvesztése miatt a beporzás elmaradása rendkívüli károkat okoz – írja a HVG.

További híreink

Kijöttek a 2019-es francia bűnügyi statisztikák

Szabó Norbert

Az MSZP zavaros pénzügyeivel kapcsolatban nyomoz az adóhatóság

Dunai Tibor

Kábítószer-kereskedő bűnszervezetet számoltak fel

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben