5.6 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Ötszázötven illegális migráns ért partot az Egyesült Királyságban

Mivel a kínai koronavírus terjedése miatt számos európai ország lezárta határait, ezért a Franciaországban rekedt migránsok csónakokba ültek, úgy indultak el Nagy-Britannia felé.

Az Egyesült Királyság jelentései szerint mióta Boris Johnson március 23-án bejelentette a határok lezárását, legalább 481 illegális bevándorló érkezett csónakokkal az országba. A határzár előtti héten pedig 69.

Ez azért is aggasztó adat Angliára nézve, ugyanis a Calais-i és a Dunkirk-i menekülttáborban is azonosítottak koronavírussal fertőzött személyeket, így feltételezhető, a most érkezettek között is akad fertőzött.

Lucy Moreton, az Immigration Services Union korábbi főtitkára, arról számolt be a The Times magazinnak, hogy a hatóságok egyáltalán nem tesztelik az illegális bevándorlókat, sem elfogáskor, sem akkor, amikor elszállásolják őket.

Morteon szerint nincs is értelme a tesztelésnek, ugyanis az éppen partot érőkön lehetetlen kimutatni a fertőzést.

“Ezek az emberek kimerültek, fáznak és gyakran tengeribetegek” – magyarázta.

Jelenleg a francia part menti gyűjtőtáborokban nagyságrendileg 1500-2000 migráns tartózkodik, akik valamennyien az Egyesült Királyságba készülnek, s ahogy romlanak a tábor életkörülményei, úgy nő a valószínűsége, hogy útra kelnek.

(The Times nyomán)

További híreink

Önsorsrontás felsőfokon: anyagilag kiváló üzlet kiskorú migránst befogadni Franciaországban

Magyar Jelen

Francia politikus: Zelenszkij kis híján kirobbantotta a harmadik világháborút, nem szabad tovább támogatni

Magyar Jelen

Iraki embercsempészek lőttek magyar rendőrökre Pest megyében

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben