22.2 C
Budapest
2022. július 4., hétfő
Magyar Jelen
Kiemelt

„Jézus Krisztus születése pedig így történt:…”

“Jézus Krisztus születése pedig így történt:

Mikor anyja, Mária már jegyese volt Józsefnek, de még nem keltek egybe, kitűnt, hogy áldott állapotban van a Szentlélektől. Férje, József, aki igaz ember volt, és nem akarta őt szégyenbe hozni, elhatározta, hogy titokban elbocsátja. Amikor azonban ezt végiggondolta magában, íme, az Úr angyala megjelent neki álmában, és ezt mondta: József, Dávid fia, ne félj feleségül venni Máriát, mert ami benne fogant, az a Szentlélektől van. Fiút fog szülni, te pedig majd Jézusnak nevezed, mert ő fogja megszabadítani népét bűneiből. Mindez pedig azért történt, hogy beteljesedjék, amit az Úr mondott a próféta által: „Íme, a szűz fogan méhében, és fiút szül, és Immánuélnak nevezik majd” – ami azt jelenti: Velünk az Isten. József pedig, amikor felébredt álmából, úgy tett, ahogyan az Úr angyala parancsolta neki, és feleségül vette őt, de nem érintette addig, amíg meg nem szülte fiát, akit Jézusnak nevezett el.: Mikor anyja, Mária már jegyese volt Józsefnek, de még nem keltek egybe, kitűnt, hogy áldott állapotban van a Szentlélektől. Férje, József, aki igaz ember volt, és nem akarta őt szégyenbe hozni, elhatározta, hogy titokban elbocsátja. Amikor azonban ezt végiggondolta magában, íme, az Úr angyala megjelent neki álmában, és ezt mondta: József, Dávid fia, ne félj feleségül venni Máriát, mert ami benne fogant, az a Szentlélektől van. Fiút fog szülni, te pedig majd Jézusnak nevezed, mert ő fogja megszabadítani népét bűneiből. Mindez pedig azért történt, hogy beteljesedjék, amit az Úr mondott a próféta által: „Íme, a szűz fogan méhében, és fiút szül, és Immánuélnak nevezik majd” – ami azt jelenti: Velünk az Isten. József pedig, amikor felébredt álmából, úgy tett, ahogyan az Úr angyala parancsolta neki, és feleségül vette őt, de nem érintette addig, amíg meg nem szülte fiát, akit Jézusnak nevezett el.” (Mt 1,18–25)

Cznaik Péter igemagyarázata: 

Velünk van Isten! – annyira, hogy Jézus által emberré lett. Isten – emberré! Ezzel valami emberileg felfoghatatlant jelent be. Karácsony a megváltás ünnepe, akárcsak nagypéntek vagy húsvét, mert Jézus azért jött, hogy megszabadítsa népét bűneiből. Ez pedig a kereszthalál által történt, amint majd a továbbiakból megtudjuk. Akik ezt a megváltást szolgálják, hallatlan megtiszteltetésben részesülnek, de nincs könnyű dolguk. El kell fogadniuk Jézus megérkezésének rendkívüli körülményeit, és vállalni Isten fia földi fölnevelésének minden gondját. Nekünk is megtiszteltetés Jézust szolgálnunk, de ne felejtsük el, ez a szolgálat néha kemény is lehet.

További híreink

“Nem valószínű, hogy az idén véget ér a koronavírus-világjárvány”

Kemény János

Többször is várható havazás december első hetében

Varga Lilla

Videóval: Szélkakast tűzött ki a Jobbik székházára Novák Előd

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen