21.1 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

A “a homofóbia”, “transzfóbia” és “bifóbia” elleni világnapra emlékeztet a Momentum

Az LMBTQ+ közösség tagjaival a mai napig igazságtalanul és embertelenül bánnak a hétköznapokban. A kormány az orosz mintájú homofóbtörvényeivel már évek óta leépíti a jogegyenlőséget Magyarországot és szándékosan szítja a gyűlöletet. Emiatt az LMBTQ+ személyeknek társadalmi és állami szintű előítéletekkel kell nap, mint nap szembenézniük – állítja a párt okosan elhallgatva azt az apróságot, hogy mivel a kormány nem rendelt semmiféle büntetési tételt a gyermekvédelmi törvényhez, így az nem több egy újabb fideszes látszatintézkedésnél, ami a két oldal látszatszembenállásához egyébként ideális. 

Rettegnek tőlük

A homofóbia nem más, mint idegenkedés és félelem az LMBTQ+ közösség tagjaitól. Sokan valójában csak az ismeretlentől tartanak, miközben nem is tudják, hogy pontosan kitől is félnek: a szomszédtól, a postástól, a munkatárstól vagy akár az egyik rokonuktól

– áll a párt bejegyzésében. Tehát a “homofóbok” betegesen rettegnek az “LMBTQ+-közösségtől”, mint az arachnofóbok a pókoktól. Meglátnak egyet, és már az asztalra ugranak. Kéretik a jövőben ennek fényében használni ezt a fogalmat, hiszen csupán így pontos.

Még a csomagküldéskor is diszkriminálják őket

A Momentum szerint

az LMBTQ+ közösség tagjai kirekesztéssel, megbélyegzéssel, sokszor bántalmazással találkoznak az iskolában; csomagküldéskor a postán; ügyintézéskor az okmányirodában; ha múzeumba mennének a családjukkal, vagy az orvosi rendelőben egy rutinvizsgálatkor; egyszerű igazoltatáskor, a rendőrségen; vagy éppen akkor, ha párjukkal össze szeretnék kötni az életüket az anyakönyvvezető előtt.

Végezetül leszögezik a “homofóbia”, “transzfóbia” és “bifóbia” (ez utóbbi fogalmunk sincs micsoda – a szerk.) elleni világnapon, ők bizony olyan országot építenek, ahol a “szeretet nem diszkriminál”.

Fotó: Facebook

További híreink

Böjte Csaba: Jézus megszületett értünk, mert hisz bennünk

Gabay Dorka

,,Beszélgessünk”, kezdték, majd késsel pénzt követeltek

Irányi Dániel

Mi Hazánk: tűzparancsot a déli határra

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen