2.1 C
Budapest
2022. december 3., szombat
Magyar Jelen
HírekKülföld

A balos olasz kormány már engedi, hogy kikössenek a menekülteket szállító hajók

Az unióban akarják szétosztani őket…

A menekültek negyedét Németország, másik negyedét Franciaország veszi át.

Lampedusán kapott partraszállási engedélyt az Ocean Viking civil hajón tartózkodó 82 menekült – jelentette be az olasz kormány, biztonságos helyként meghatározva a szigetet.

Az olasz hatóságok arról még nem döntöttek, hogy az Ocean Viking egyenesen behajózhat-e a sziget kikötőjébe vagy a civil hajóról az olasz parti őrség hajói szállítják partra az embereket.

A római kormány közlése szerint a 82 ember negyedét-negyedét Franciaország és Németország vesz át, a többiek szétosztására eddig nem jelentkezett más EU-tagállam.

Az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a baloldali Demokrata Párt (PD) alkotta új kormány változtatni akar az eddigi migrációs politikán: a menekültek európai szétosztását szorgalmazza a korábbi belügyminiszter, a Liga pártot vezető Matteo Salvini által bevezetett határ- és kikötőlezárás helyett. Giuseppe Conte miniszterelnök a Róma által kívánatosnak tartott elosztási rendszert úgy foglalta össze, hogy ha százan érkeznek, akkor tízen Olaszországban maradhatnak, a többieket szétosztják a tagállamok között.

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben