7.1 C
Budapest
2021. december 2., csütörtök
Magyar Jelen
Hírek Külföld

A Bayern csökkenti az oltatlan játékosainak fizetését

A Bayern München öt oltatlan labdarúgójának csökkenti a fizetését, amennyiben karanténba kerülnek, mert fertőzöttel érintkeztek. Az új szabálynak vegyes a fogadtatása, a csapaton belül pedig bizalmatlanságot szült.

A német Bilden látott napvilágot a hír, amely szerint a Bayern München megvonja azoktól a játékosaitól a fizetést, akik oltatlanként kerülnek karanténba, ha emiatt edzést vagy mérkőzést kell kihagyniuk. Név szerint Serge GnabryJoshua KimmichJamal MusialaEric Maxim Choupo-Moting és Michael Cuisance miatt hozta a klub a szabályt. A hír önmagában nem akkora kuriózum, a tengerentúlon az NBA-ben vagy az NFL-ben ez a rendszer már bevett szokás.

A bizalmatlansággal sokan összekötik, hogy pénteken a csapat a bajnokságban utolsó Augsburgtól is kikapott, amit néhányan üzenetként értelmeznek.

Szombaton pedig a fenti öt játékos pozitív tesztet produkált, így ki kell hagyniuk a keddi Bajnokok Ligája-összecsapást a Dinamo Kijev ellen.

Információk szerint az új szabályogat nem minden játékos fogadta megértéssel. Néhány játékos jogi útra szeretné terelni az ügyet.

 A Kicker úgy tudja, a hírek nyilvánosságra kerülése olyannyira bosszantotta a játékosokat, hogy a csapaton belül általánosan úrrá lett a bizalmatlanság a klubbal szemben. Többen úgy gondolják, ez a belső viszály okozhatta a Augsburg elleni botlást.

Hasonló intézkedéseket hoztak Belinben is. A Herthánál le kell mondaniuk a fizetésükről azoknak a karanténba kerülő futballistáknak, akik nem oltatták be magukat.

(index nyomán)

További híreink

Kirobbant a fajok közötti háború

Dunai Tibor

Ticketmaster: 2021-től csak akkor mehetünk koncertre, ha be vagyunk oltva

Irányi Dániel

A csengtui amerikai konzulátus épületéről levonták az amerikai zászlót

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben