13.7 C
Budapest
2022. október 7., péntek
Magyar Jelen
Hírek

A Betyársereg a rend és közbiztonság, a cigány ellentüntetők a bűnözés mellett demonstrálnak Nyíregyházán

Mint arról beszámoltunk, közbiztonsági tüntetést tart a Betyársereg a Mi Hazánk támogatásával. Ugyanis néhány hete majdnem megismétlődött a Cozma-gyilkosság, amikor Vásárosnamény-Gergelyiugornyán egy szórakozóhely előtt megkéselték az ott dolgozó Juhász Gergőt, a Betyársereg megyei vezetőjét. Az elkövetőt, egy cigány stricit, bűnözőt két nap múlva elengedték a rendőrök, jelenleg is szabadlábon van, ráadásul csak súlyos testi sértéssel vádolják.  A tüntetés szeptember 11-én 14 órai kezdettel Nyíregyházán lesz a Kossuth téren, ahonnan az ügyészség elé fognak vonulni. A történekről kérdeztük Tyirityán Zsoltot, a Betyársereg vezetőjét. 

Gergő sérülése – az ügyészség szerint ez csak súlyos testi sértés, nem gyilkossági kísérlet

– A késelés hajnalán szóltak már nekem, hogy Gergőt megszúrták. Egy rendkívül durva és antiszociális társaságot próbáltak kordában tartani, kitessékelni az adott szórakozóhelyről, hogy ne zavarják az ott lévők nyugalmát. A helyiség előtt azonban orvul, gyáva módon megszúrták és elmenekültek – ismertette a késelés körülményeit a Betyársereg vezetője.

Fontosnak tartotta kiemelni, hogy 48 órán belül a helyszínre siettek, és meglátogatták a kórházban megkéselt testvérüket, ez pedig óriási pánikreakciót indított el a hatóság részéről, és gyakorlatilag “légmentesen” lezárták az elkövető lakóhelyének környezetét.

Tyirityán elmondta, hogy a Betyársereg fennállásának 15 éve alatt ilyen még nem történt, hogy tagjukkal szemben ilyen súlyos életellenes bűncselekményt kövessenek el, hiszen ez nem volt más, mint közönséges gyilkossági kísérlet. Ezért egészen elképesztő, hogy az ügyészség utasítására a rendőrség kénytelen volt szabadon engedni a bűnözőt.

– A tüntetésről tudni kell, hogy egy magánszemély jelentette be, akinek szintén elege volt már az áldatlan állapotokokból, s így próbál tiltakozni. Mi, amikor tudomás szereztünk erről, rögtön felajánlottuk segítségünket – részletezte. Tudomásunkra jutott az is, hogy miután a Betyársereg és a Mi Hazánk neve is felmerült, a rendőrök viselkedése is megváltozott, és a ma már törvényesen bejelentett és részükről jóvá is hagyott rendezvényt azóta próbálják gáncsolni.

A cigányok ellentüntetésre készülnek

Érthetetlennek nevezte ugyanakkor, hogy információi szerint bizonyos cigány csoportok ellentüntetésre készülnek a városban.

– Nem értem a miértjét, hiszen mi az ügyészség előtt fogunk tüntetni, hogy egy erős alapokkal rendelkező komoly demonstrációval üzenjünk, hogy elfogadhatatlannak tartjuk, hogy késelős bűnözőket engedjenek szabadjára, tehát a bűnözés ellen tüntetünk. Elvárjuk, hogy a rendőrség kellő erővel, az ügyészség pedig kellő szigorral lépjen fel a tisztességes állampolgárok védelmében – nyomatékosította.

– Ha nekik ezzel problémájuk van, akkor azt üzenik, hogy a bűnözés pártján állnak, azt üzenik, hogy még több magyar fiatalt késeljenek le az éjszakában, és ez így teljesen rendjén van

– zárta gondolatait Tyirityán, ki holnap már Nyíregyházán lesz, és friss információkat ígért portálunknak.

Természetesen amennyiben új hírek érkeznek, beszámolunk azokról.

(Kiemelt kép: a Betyársereg tagjai meglátogatták megtámadott testvérüket a kórházban)

További híreink

Konténerekbe rejtett kínzókamrákra és börtöncellákra bukkant a holland rendőrség

Dunai Tibor

A Spam mappába tesz a Gmail is fontos leveleket – van ellenszer

Faragó Dániel

Gyalázat! – vélemény a tápiósági tüntetés kapcsán

janositamas

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben