13 C
Budapest
2022. szeptember 26., hétfő
Magyar Jelen
BűnügyKiemelt

A börtönök visszatartó ereje: szabadulás után árult drogot

Kábítószer-kereskedelem bűntette és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt állítja bíróság elé a Kiskőrösi Járási Ügyészség azt a keceli férfival szemben, aki „kristály” fantázianevű tudatmódosító szerrel kezdett kereskedni Kecelen a két évvel ezelőtti szabadulása után. A kábítószerből 18 év alatti személynek is adott el – írja az ügyészség.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleménye szerint a férfit 2020 június elején bocsátották feltételes szabadságra egy korábbi börtönbüntetéséből. A börtön körülményei olyan szinten elrettentőnek bizonyultak, hogy már a következő hónapban kristállyal kezdett el kereskedni, az általa forgalmazott szert pedig maga állította elő. Ehhez etil-hexedron vegyületet tartalmazó anyagot vásárolt, azt otthonában gyógyszerrel felhígította, majd az egyes adagokat mérlegen kimérte és alufólia pakkokba csomagolta.

A meg nem nevezett származású drogdíler három ismerősének ingyen adott a kristályból, egyiküktől cserébe annyit kért, legyen a sofőre. Rövid időn belül a férfinak négy állandó vevője is lett, köztük egy kiskorú, aki négy hónap alatt 40-50 alkalommal vásárolt tőle. Legnagyobb vevője pedig egy év leforgása alatt legalább 200 alkalommal vásárolt az elkövetőtől.

Elfogásáig a férfi legalább nyolcszázezres jövedelemre tett szert kábítószer-kereskedelemből. Mivel 2020. december 31-től a kristály hatóanyaga már kábítószernek minősült, ezért a férfi 2021-ben már a súlyosabban büntetendő kábítószer-kereskedelem bűntettét követte el.

Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést és vagyonelkobzást kért a kábítószer-kereskedelem bűntettével, új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével, valamint 18. életévét be nem töltött személynek kábítószer átadásával elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével és más bűncselekményekkel vádolt férfire azzal, hogy a szüntessék meg a korábbi feltételesét, és ezúttal már feltételesen se bocsássák szabadon.

További híreink

“Sírva vagyok fakadva” – Magyar György rendhagyó szemináriuma a Mi Hazánkról és Horthyról a Hit Rádióban (videó)

Faragó Dániel

Koronavírus: Svédország is szigorít

Irányi Dániel

“Köszönjük, hogy itt vagytok” – helyszíni beszámoló a Mi Hazánk erődemonstrációjáról

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben