13.8 C
Budapest
2021. október 22., péntek
Magyar Jelen
Belföld Bűnügy

A börtönök visszatartó ereje: szabadulása után is kábítószert árult

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a
férfinak, akivel szemben kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folyik büntetőeljárás.

A gyanúsítottal szemben korábban kábítószer-kereskedelem miatt indult eljárás, mely ügyben letartóztatását
rendelte el a bíróság. A gyanúsított férfi 2019. decemberében történt szabadulását követően ismét  rendszeresen értékesített kábítószert, 2020. áprilisáig egy ismerősének öt alkalommal, esetenként 100-100 gramm marihuánát adott át, összesen 1 millió forintértékben.

A gyanúsított által használt lakásban további  kábítószert és a kábítószer mérésére szolgáló eszközt foglalt le a nyomozó hatóság.

A gyanúsított vonatkozásában kábítószer-kereskedelem miatt indult eljárás, a cselekményt a Büntető  Törvénykönyv 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés mértékére figyelemmel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

Tartani kell attól is, hogy a gyanúsított szabadon bocsátása esetén a bizonyítékok elrejtésével veszélyeztetné az eljárás  eredményességét, vagy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. Mindezek alapján a járásbíróság enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget, így július 5-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

(Képünk illusztráció, forrása police.hu)

További híreink

Dúró Dóra: Csenyétén nincsenek törvények

Gabay Dorka

Történelemmel folytatódik az érettségi

Faragó Dániel

Az ablakon ugrott ki, hogy tízezrest raboljon egy gyerektől

Avar Álmos

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen