2.4 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

A brit rendőrség még saját koronatanúit sem képes megvédeni

Egy pedofil-hálózat korábbi áldozata Lucy álnéven beszélt a The Independent nevű angol lapnak arról, hogyan fenyegették és zaklatták őt és családját a vádlottak a tárgyalás alatt. Hiába kérték a hatóságok védelmét, csupán közönyt és kifogásokat kaptak. A lány a bírósági eljárás során teljesen elvesztette hitét a brit államban, a feljelentését pedig később csak úgy jellemezte, mint “élete legnagyobb hibája”.

Lucy-t 11 éves korában környékezte meg egy muszlimok által működtetett pedofil-hálózat egyik tagja. Mivel anyja drogfüggő volt, így a lány könnyű célpontnak bizonyult. A férfi cigarettával és alkohollal édesgette magához az utcán kóborló gyermeket, majd társaival bedrogozta, megerőszakolta és prostitúcióra kényszerítette.

A rendőrség később az utcán talált rá Lucy-ra. A járőrök kijelentették, a lány “magától lett prostituált”, ezért nyomozás helyett egyszerűen elhelyezték egy gyermekotthonban, ahonnan – a személyzet hallgatólagos beleegyezésével –

a muszlimokból álló bűnszervezet tagjai bármikor kihozhatták a lányt, megerőszakolták és prostitúcióra kényszerítették, majd egyszerűen visszavitték.

Ez sajnálatos módon nem kirívó eset, sokkal inkább bevett gyakorlat. A szociális munkások Nagy-Britannia szerte cinkosai az ilyen bűnbandáknak.

A sorozatos nemi erőszak következtében a lány 15 évesen teherbe esett, amit abortusz követett. Egy hónappal később

Lucy muszlim nevelőszülőkhöz került, akik a második teherbeesésekor megtagadták az abortuszt, mondván az “az iszlám ellen való”.

Nevelőanyja ennél is továbbment, megpróbálta kideríteni, ki a gyermek apja, és házasságra akarta kényszeríteni nevelt lányát az illetővel. A kísérlet csak azért bukott meg, mert a férfi időközben börtönbe került.

A lány azonban nem törődött bele sorsába, minden bátorságát összeszedve feljelentést tett, nevét és arcát vállalva tanúskodni is hajlandó volt az őt elrabló és szexuálisan kihasználó férfiak ellen.

A Yorkshire-i rendőrség ígéretet tett az értékes tanú megvédésére és otthonának rendőri védelem alá vonására. Az áldozat nevelőanyja szerint a hangzatos ígéretekből semmi nem valósult meg. Nem hogy rendőri védelmet nem kaptak, az állami szervek még kamerákat sem szereltek fel. A hatóságok olyan mértékű közönnyel kezelték az ügyet, hogy még Lucy nevelőanyját is következmények nélkül fenyegethették a vádlottak a tárgyalási időszak alatt.

A tárgyalások hosszú évekre nyúltak, ami alatt a család folyamatos rettegésben élt. Az ablakukat többször betörték, míg végül el kellett költözniük, ekkor ismét

kérték az állami szerveket, tegyenek eleget korábbi ígéretüknek, szereljék fel a házat biztonsági kamerákkal, megerősített ablakokkal, illetve biztonsági zárakkal, ám a rendőrség közölte, “ez nem fér bele a költségvetésbe”.

Lucy telefonos zaklatásokról is beszámolt, a telefonálók gyakran fenyegetőztek, azt állították, “minden lépését figyelik”, többször pedig szexuális ajánlatokat tettek neki. A lány elmondta, gyakran követték, mikor biológiai anyja sírját látogatta meg. Ezekről az esetekről beszámolt a rendőrségnek is, akik “elfelejtették” továbbítani ezeket a bíróságnak.

Lucy elárulta, annak idején azért tette meg a feljelentést, mert meg akarta óvni az utána következő generációk leányait, hogy átéljék, amit ő átélt. Ám a tárgyalás során csalódnia kellett mind a hatóságokban, mind az úgynevezett jogállamban, ugyanis a vádlottak nagy részét egyszerűen felmentette a bíróság és szabadon engedte, csakis kizárólag az a 20 férfi került börtönbe, akikre a legsúlyosabb vádakat sikerült rábizonyítani.

A 20 letartóztatott férfi

A lány attól fél, az ilyen bírói gyakorlat csak tovább erősíti a bűnszervezetek önbizalmát, aminek következtében a Nagy-Britanniát behálózó pedofil-hálózat nem hogy visszaszorulna, hanem tovább virgázik majd. Különösen annak fényében, hogy az egyik ilyen bűnbanda vezetőjét, Mubarak Alit jó magaviseletért 17 évvel hamarabb szabadulhatott a börtönből.

Lucy azóta egyedül neveli nemi erőszakból született gyermekét, azonban továbbra is félelemben kell élnie, mivel a tárgyalások során egy nő nyilvánosságra hozta valódi nevét, lakcímét, illetve autójának rendszámát. Az elmúlt hónapokban többször tűntek fel gyanús személyek lakóhelye környékén. Egy muszlim férfi becsengetett hozzá, majd közölte, eltévesztette a házszámot. Egy hónappal később egy autó parkolt le a házuk előtt, a benne ülő négy férfi órákig figyelte a bejáratot, majd egyszerűen továbbhajtottak. Lucy a rendőrséget hívta segítségül, ám az ügyintéző közölte, ezek a cselekedetek nem számítanak bűncselekménynek, így nem tartoznak rájuk.

(independent.co.uk nyomán)

További híreink

Az ukránoknak szánt pénz nyomában

Kemény János

“A magyar föld nem eladó!” – Vagy mégis?

Kemény János

Végrehajtómaffia – Miért nincs napirenden a kar új elnökének megválasztása?

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben