34.7 C
Budapest
2022. augusztus 19., péntek
Magyar Jelen
HírekKörnyezetvédelem

A Coca-Cola nem mond le az egyszer használatos műanyagpalackról

Szerintük a fogyasztók ragaszkodnak ehhez…

A vállalat a világ egyik legnagyobb műanyag-szennyezője, és azt ígérik, hogy 2030-ra legalább palackjaik fele újrahasznosított lesz-írja a BBC akik a Coca-Cola fenntarthatósági vezetőjét, Bea Perezt kérdezték.

A Coca-Cola nagyjából hárommillió tonna műanyag csomagolást gyárt le egy évben, ez percenként 200 ezer palacknak felel meg. A Break Free from Plastic nevű szervezet szerint 2019-ben ők voltak a világ műanyaggal leginkább szennyezőbb márkája.

A davosi Világgazdasági Fórumon előadva Perez elmondta, hogy a vállalat látja, hogy ki kell venniük a részüket a helyzet megoldásából. Ezért fogtak össze világszerte szervezetekkel, melyek segíthetnek a használt palackok begyűjtésében. A környezetvédelmi szervezetek szerint rengeteg palackot nem fognak tudni begyűjteni, és ugyanúgy a szeméttelepeken fognak kikötni.

Ugyanakkor hiába vannak, akik azt szeretnék, hogy a vállalat végleg mondjon nemet a műanyagra, ezt nem tehetik meg, mert Perez szerint ez eltántoríthatná a fogyasztóikat és visszaesne a forgalmuk. A fogyasztók szerint a palack könnyű és visszazárható. Ráadásul szerinte ha átállnának teljesen üvegre vagy alumíniumra, akkor csak növekedhetne a vállalat karbonlábnyoma.

De az üzlet nem lenne üzlet, ha nem alkalmazkodnának a vásárlóikhoz, mondta el Perez, épp ezért léptek el az újrahasznosítás irányába, illetve mutatják meg a fogyasztóknak, hogy milyen lehetőségeik vannak. Arra számít, hogy a fogyasztók majd a vállalattal együtt változnak meg.

További híreink

A klímaváltozást nem lehet megállítani az energiaéhség miatt?

Dunai Tibor

Megszavazta saját fizetésemelését a baloldali összefogás – megtámadták, aki ellenük voksolt

janositamas

Lefejezések, elrabolt szeminaristák – Fokozódik a keresztényüldözés Nigériában

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben