28.3 C
Budapest
2022. augusztus 11., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldHírek

A DK és Momentum szerint Magyarországnak fel kellene fegyvereznie Ukrajnát

Az ukrán-orosz háború kapcsán ismételten megszólalt a DK- Rónai Sándor európai parlamenti képviselő kijelentette, hogy a fegyverszállítással nem veszélyeztetnénk a kárpátaljai magyarságot.

„Nagyon sajnálom a magyar kormány tegnapi bejelentését, miszerint mi nem segítjük száz százalékig ezt a folyamatot, hiszen más uniós tagállamok például fegyverek szállításában segítenek”

–fejtegette Rónai Sándor az ATV kedd reggeli műsorában. Hozzátette:

a fegyverszállítással nem veszélyeztetnénk a kárpátaljai magyarságot.

Rónai álláspoglalása azért fura, mert a magyar kormány már így is Ukrajna mellé állt, amikor megszavazta az Oroszországi szankciókat, de az is mostani hír, hogy Magyarországról,

magyar felségjelzésű repülők hadianyagot szállítottak Ukrajnába.

Magyar katonai szállítógép viszi Ukrajnának a rakétákat, a Mi Hazánk tiltakozik

Honvédelmi szakértők azonban egyetértenek abban, hogy ha jelentős fegyverszállítmányok érkeznének Kárpátalján keresztül (a feltételes mód itt már nem indokolt) az ukrán védelmi erőkhöz, az óriási célkeresztet rajzolna a térség közepére. Az oroszok ugyanis aligha néznék tétlenül a modern nyugati fegyverek beszivárgását a harcmezőre- emlékeztet a vadhajtások.

Hasonló álláspontot foglalt el a magyarellenességéről a megalakulása óta ismert Momentum is, akik korábban már büszkén pózoltak egy sovoniszta román párt vezetőjével a romániai választási kampány idején.

„Mi az ellenzék álláspontja, hogyan kellene cselekedni az országnak?” – tette fel a kérdést Gulyás Márton baloldali aktivista, a Partizán YouTube-csatorna műsorvezetője Szent-Iványi Istvánnak. Márki-Zay Péter külpolitikai tanácsadója elmondta, Magyarországon ebben nincs egységes ellenzéki álláspont, ám van olyan ellenzéki párt, a Momentum, amely a fegyverszállítás lehetőségét támogatja. Fekete-Győr András még a háború kezdete előtt fejtegette, hogy

a humanitárius segítség mellett fegyvereket is kellene küldeni.

Azt nem lehet tudni, hogy ezeket a biztonságpolitikai, hadügyi állásfoglalásokat saját kútfőből találták-e ki, de az biztos, hogy a balliberális oldalra sorolt Political Capital nevű intézet vezetője, Krekó Péter, az ATV-ben beszélt a biztonságpolitikai helyzetről. Az elemző szerint a fegyverszállítások „hatékony segítséget jelentenének” – mondta.

További híreink

Mi Hazánk Ifjai: kommunista nem lehet hős!

Avar Álmos

Betekintés egy magyarországi “no-go” zóna mindennapjaiba

Kemény János

Dr. Popély Gyula: a haza minden előtt!

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben