13.6 C
Budapest
2021. május 10., hétfő
Magyar Jelen
Hírek Kiemelt Külföld

A Facebook egy év alatt 23 millió dollárt költött Mark Zuckerberg biztonságára

Egy, az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC) benyújtott dokumentum alapján 2020-ban nagyjából 23 millió dollárt költött a Facebook vezérigazgatója, Mark Zuckerberg védelmére – írja a The Verge.

A vállalat szerint erre azért volt szükség, mivel Zuckerberg neve “egybeforrt a cégével”, így a Facebookkal kapcsolatos elégedetlenkedők gyakran a kék-fehér portál szellemi atyját is megtalálják. (Tekintve, hogy Zuckerberg a vállalat többségi tulajdonosa, nem annyira meglepő, hogy a közvélemény szemében a Facebook döntései az ő döntései.)

A cég jelentései szerint tavaly az elnökválasztásba történő beavatkozás, valamint “egyéb tényezők” miatt vált szükségessé Zuckerberg védelmi költségeinek emelése.

A milliárdos, illetve családjának otthoni és utazás közbeni védelme több mint 23 millió dollárba került. A Facebook kompenzációs, jelölő és irányító bizottsága szerint az összeg indokolt.

Félnek a cenzorok?

Ahogy nő a Facebook politikai alapú cenzúrája, úgy emelkednek a védelmi költségek is. A vállalat május 26-i részvényes-találkozójára már készül a javaslat a nem alkalmazott igazgatók védelmére is.

A cég januárban és februárban több vezetőjének is növelte a személyes biztonságát, részben a 2020-as választások utáni hangulat miatt.

24.hu nyomán – fotó AFP

További híreink

Amikor nagy terhelés alatt leszünk, 7500-8000 intenzív ágy és lélegeztetőkészülék kellhet majd?

Dunai Tibor

Kiegészítették a kormányzati plakátokat (KÉPEK)

Kemény János

Elfogták az élettársát agyonverő dombrádi gyilkosság gyanúsítottját

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben