5.4 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
HírekKiemeltKülföld

A Facebook reklámjában akart felhasználni egy Pink Floyd slágert, Waters elküldte őket melegebb éghajlatra

Roger Waters, a Pink Floyd zenésze visszautasította a Facebook hatalmas mennyiségű pénzajánlatát, amit azért kapott volna, hogy a cég felhasználhassa az Another Brick in the Wall, Part 2 című dalt egy Instagram-reklámhoz

“Roger Waters egy friss Julian Assange melletti eseményen mondta el, hogy megkereste a Facebook, mert az 1979-es Pink Floyd-klasszikust, az Another Brick in the Wall, Part 2 című dalt szeretnék használni egy közelgő Instagram-reklámban” – írta a Rolling Stone nyomán az MTI.

Nem tudni, hogy Zuckerberg végtelen cinizmusával kívánt üzenni a felhasználóknak, hogy ők csupán téglák a techóriások épülő diktatúrájában, vagy egyszerűen arról van szó, hogy még a dalszöveg is képtelen értelmezni, és csupán a sláger = profit összefüggés lebegett a szeme előtt. Mindenesetre Waters nem örült a kérésnek.

“Ez az üzenet ma érkezett az interneten, azt írják, használni szeretnék a dalomat, az Another Brick in the Wall, Part 2-t egy Instagramot reklámozó kisfilmben. A felkérés hatalmas, hatalmas mennyiségű pénzzel jött” – mondta a zenész, és keresetlen szavakkal illetve az ajánlatot.

“Azért mondom ezt el, mert ez egy alattomos lépés tőlük afelé, hogy végképp mindent kisajátítsanak maguknak. Én nem fogok részt venni ebben a baromságban, Zuckerberg”

A Facebook nem válaszolt a Rolling Stone-nak a cikk megjelenéséig.

Waters a Facebook leveléből is felolvasott a WikiLeaks szervezet alapítója mellett szervezett eseményen, amelyben az állt, köszönik, hogy megfontolja a projektet, valamint úgy érzik, hogy a dal üzenete ma is érvényes és szükséges, ami arról árulkodik, milyen időtlen is ez a szám.

“És ők mégis arra akarják használni, hogy a Facebookot és az Instagramot még hatalmasabbá, erősebbé tegyék, mint amilyen már most is, így továbbra is cenzúrázhatnak mindannyiunkat ebben a teremben, és megakadályozhatják, hogy Julian Assange története bekerüljön a köztudatba, és a közvélemény azt mondja, hogy: Mi? Nem. Nem, elég volt”

– tette hozzá.

A zenész ezután még felhozta a FaceMasht, Zuckerberg Facebook előtti honlapját, amelyet a Harvardon készített 2003-ban, hogy összehasonlítsa az egyetemre járó lányok kinézetét. Majd azt a kérdést tette fel:

hogy hogyan juthatott ekkora hatalomhoz egy ilyen kis pöcs,

aki úgy kezdte, hogy: Ő szép, adjunk neki ötből négy pontot, ő csúnya, adjunk neki egyet. „Hogy jutott ekkora hatalomhoz? És mégis ő az egyik legnagyobb hatalommal rendelkező idióta a világon” – mondta.

Fotó: AP

További híreink

A jobbikos Szotyori-Lázár szerint “Butaházy” köztörvényes bűnöző

Horváth Tamás

Terrorszervezetnek minősítette Oroszország a Facebookot

Magyar Jelen

Toroczkai feljelentést tesz – külföldi titkosszolgálatok is beavatkozhattak a 2019-es kampányba

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben